Ειδήσεις

Στο δρόμο του μεταξιού ο ξυπόλητος κρητικός μαραθωνοδρόμος (vid)

Σε μαραθώνιο της Κίνας, μετά από σχετική πρόσκληση που έλαβε, θα τρέξει τον ερχόμενο μήνα ο 66χρονος Κρητικός Ιδομενέας Αβραμάκης, τιμώντας την Ελλάδα και την Κρήτη

Τα δυνατά χειροκροτήματα και των Κινέζων θα αποσπάσει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο ο Κρητικός μαραθωνοδρόμος Ιδομενέας Αβραμάκης, ο οποίος δέχθηκε σχετική πρόσκληση για να τρέξει σε μαραθώνιο στην πόλη Παντζίν, όπου θα φορέσει και πάλι τη βαριά πανοπλία Αρχαίου Έλληνα οπλίτη, αναζωπυρώνοντας το αρχαίο Ελληνικό πνεύμα.

Πρόκειται για τον άνθρωπο που επέστεψε από το θάνατο στη ζωή, όταν ξύπνησε απρόσμενα από κώμα 22 ημερών κατόπιν εγχείρησης στους λεμφαδένες, πριν αρκετά χρόνια.

Ο Ιδομενέας Αβραμάκης κλέβει τις εντυπώσεις όχι μόνο το πώς βλέπει τη ζωή και την ελευθερία αλλά και για το ότι τρέχει… ξυπόλητος σε αγώνες δρόμου καθώς όπως είναι γνωστό αποχωρίστηκε τα παπούτσια του από το 2009. Ήταν μάλιστα κάτι που τράβηξε τη προσοχή της σκηνοθέτιδος Ελιάνας Αμπραβανέλ, όταν την προσπέρασε στον πρώτο της Μαραθώνιο.

Η ζωή του Ιδομενέα Αβραμάκη ξεδιπλώνεται και μέσα από το ντοκιμαντέρ ο Τερματισμός, με τον ίδιο να στέλνει τα δικά του μηνύματα ζωής…

Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια