default-image

Πνίγηκαν γονείς - Προσπαθούσαν να σώσουν τα παιδιά τους

Κρήτη
Πνίγηκαν γονείς - Προσπαθούσαν να σώσουν τα παιδιά τους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανείπωτη τραγωδία εκτυλίχθηκε νωρίς το βράδυ του Δεκαπενταύγουστου στην παραλία του Γεροποτάμου στο Ρέθυμνο όπου τέσσερα ανήλικα παιδιά είδαν να πνίγονται στη θάλασσα ο πατέρας και η μητέρα τους!

Πρόκειται για γονείς από το Ηράκλειο που έχασαν τη ζωή τους προσπαθώντας να σώσουν τα παιδιά τους που κινδύνευαν από τα κύματα της θάλασσας βυθίζοντας δύο οικογένειες στο πένθος.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι νεκρός είναι ένα 35χρονος από τη Ροδιά και μια 35χρονη γυναίκα από τις Αρχάνες.

Οι ίδιες πηγές το βράδυ της Τρίτης ανέφεραν ότι ο μεν άτυχος άνδρας είχε δύο παιδιά και η δε άτυχη γυναίκα άλλα δύο.

Oι γονείς πνίγηκαν μπροστά στα μάτια των παιδιών 

Κατά τη διάρκεια του απογευματινού μπάνιου φαίνεται ότι κινδύνευσαν τα παιδιά που είναι όλα ανήλικα μεταξύ 7-14 ετών και τότε οι γονείς έσπευσαν να βοηθήσουν για τη διάσωση των παιδιών. Ωστόσο τα κύματα τους παρέσυραν και η ορμή της θάλασσας τους «παγίδεψε» με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους ενώ τα 4 παιδιά έβλεπαν και αγωνιούσαν για τους γονείς τους.

Περίπου στις 20:30 ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ και σύμφωνα με πληροφορίες έσπευσε ασθενοφόρο από το Ρέθυμνο, ενώ ταυτόχρονα κατευθύνθηκε και μονάδα (με γιατρό) από το Κέντρο Υγείας Περάματος όμως τα πράγματα είχαν εξελιχθεί με το χειρότερο τρόπο. Ο άνδρας ήταν ήδη νεκρός στην παραλία όταν έφτασαν οι διασώστες ενώ λίγο μετά κατέληξε και η γυναίκα.

Στο μεταξύ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ειδοποιήθηκαν και οι ναυαγοσώστες από την αστική παραλία του Ρεθύμνου. Δύο άτομα έφυγαν από το Ρέθυμνο και κατευθύνθηκαν προς το Γεροπόταμο λαμβάνοντας κλήση ότι κινδυνεύουν δύο άτομα στη θάλασσα. Όμως, κατά πληροφορίες, στα μισά της διαδρομής ειδοποιήθηκαν ότι ήταν ήδη αργά και πως είχαν πνιγεί. Έτσι επέστρεψαν στη βάση τους.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ρεθύμνου, βραδινές ώρες χθες, για περιστατικό κολυμβητών σε κίνδυνο, στη θαλάσσια περιοχή της παραλίας Γεροπόταμου Ρεθύμνου.

   Άμεσα για την περιοχή αναχώρησε περιπολικό όχημα του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ ενημερώθηκαν εκμισθωτές θαλασσίων μέσων αναψυχής και παραπλέον Ε/-Ο/Γ-Τ/Χ προς παροχή συνδρομής. Οι δύο 35χρονοι, ανασύρθηκαν στην ξηρά από παρευρισκόμενους, χωρίς τις αισθήσεις τους και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα οχήματα του Ε.Κ.Α.Β. στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός τους.

    Διενεργείται προανάκριση από το Λιμεναρχείο Ρεθύμνου.

Στο μεταξύ η ημέρα του Δεαπενταύγουστου χαρακτηριζόταν ιδιαιτέρως επικίνδυνη από τους ναυαγοσώστες στο Ρέθυμνο οι οποίοι μάλιστα στην παραλία της πόλης είχαν τοποθετήσει κόκκινη σημαία δηλαδή σημαία απαγόρευσης.

Έσωσαν πάνω από δέκα λουόμενους

Από το πρωί οι ναυαγοσώστες στο Ρέθυμνο είχαν διασώσει πάνω από δέκα λουόμενους που κινδύνευσαν με πνιγμό, ενώ τέσσερα περιστατικά κρίθηκε απαραίτητο να μεταφερθούν στο νοσοκομείο, δύο εκ των οποίων κρατήθηκαν για νοσηλεία.

Μέχρι και την Παρασκευή στις θάλασσες της Κρήτη θα ελλοχεύουν κίνδυνοι λόγω του ισχυρού μελτεμιού.

Ρεπορτάζ: Λευτέρης Συμβουλάκης - Ματθαίος Καπετανάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News