default-image

Η Πυροσβεστική "φοβάται" μόνο τα... κάρβουνα της φωτιάς

Κρήτη
Η Πυροσβεστική "φοβάται" μόνο τα... κάρβουνα της φωτιάς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την ώρα που όλη η Αττική καίγεται, με τη φωτιά να προχωρά σε πολλές περιοχές και τους κατοίκους να φοβούνται για τις περιουσίες τους, ένα μέτωπο ξέσπασε στην Κρήτη κάνοντας πολίτες και Πυροσβεστική να βρίσκονται επί ποδός από το απόγευμα της Τρίτης, περίπου στις 17.35.

Η κατάσβεση της πυρκαγιάς που ξέσπασε στην περιοχή Άγνος,  μεταξύ Καλού Χωριού και Καστελλίου, χάρη στην άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, κατέστη εν μέρει εφικτή.

Αν και δεν μπορεί ακόμα να ειπωθεί ότι η φωτιά βρίσκεται υπό μερικό έλεγχο, ενεργά μέτωπα δεν υπάρχουν, που σημαίνει ότι ο κίνδυνος για αναζωπύρωση είναι μικρός έως ελάχιστος.

Ωστόσο, τα πολλά κάρβουνα που έχουν απομείνει από τις φλόγες, δεν επιτρέπουν στις δυνάμεις να αποχωρήσουν. Γι’ αυτό και στην Άγνο του Δήμου Μινώα Πεδιάδος παραμένουν 9 οχήματα με 27 άντρες και 2 πεζοπόρα τμήματα με 10 συνολικά άτομα για την περίπτωση αναζωπύρωσης.

«Έχουν κοπάσει οι άνεμοι έντασης 6- 7 μποφόρ οπότε έχουμε καταφέρει να περιορίσουμε τη φωτιά» είχε δηλώσει νωρίτερα στην κάμερα της ΚΡΗΤΗ TV ο Περιφερειακός Διοικητής της Πυροσβεστικής Κρήτης κ. Μαραγκάκης.

>>ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΦΩΤΙΑ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΙ

Έτσι, οι κάτοικοι των ευρύτερων περιοχών θα μπορούν να είναι ήσυχοι ότι η φωτιά δε θα επεκταθεί στα σπίτια τους, ενώ δε θα απειλεί πια ούτε ελαιοκαλλιέργειες, τα… «θύματα» αυτής της φωτιάς. Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ελέγχουν την περιοχή για να αποφευχθεί η οποιαδήποτε αναζωπύρωση.

Εκτίμηση για το τι έχει κάψει η φωτιά, θα υπάρξει το πρωί της Τετάρτης.

>>ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΣΕ ΥΦΕΣΗ Η ΦΩΤΙΑ, ΕΠΙ ΠΟΔΟΣ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ

Να υπενθυμίσουμε ότι την Τρίτη 15 Αυγούστου είχαμε συνολικά τρεις μεγάλες πυρκαγιές: μία στο Βαρύπετρο στα Χανιά, μία στην περιοχή Λούτσα και στο συγκεκριμένο σημείο στην Άγνο.

Η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης στα Κάτω Μούλια Μεσσαράς τέθηκε υπό μερικό έλεγχο. Δυνάμεις όμως θα βρίσκονται μέχρι το πρωί εκεί σε περίπτωση αναζωπύρωσης.

Ωστόσο, γενικότερα οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας βρίσκονται σε επιφυλακή για να προλάβουν οποιαδήποτε φωτιά στη «γέννησή» της.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News