Ειδήσεις

Συναγερμός στην Πυροσβεστική για φωτιά κοντά στο Καστέλι

Φωτιά ξέσπασε το απόγευμα του Δεκαπενταύγουστου στην περιοχή Άγνος Καστελίου.

Φωτιά ξέσπασε το απόγευμα του Δεκαπενταύγουστου στην περιοχή Άγνος Καστελίου.

Άμεσα σήμανε συναγερμός στην Πυροσβεστική της Κρήτης αφού στο σημείο έσπευσαν αρχικά 5 οχήματα με 15 πυροσβέστες και 2 τμήματα πεζοπόρων. Σύντομα όμως κρίθηκε αναγκαίο οι δυνάμεις να αυξηθούν με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να επιχειρούν στο σημείο 1 ελικόπτερο τύπου Καμόφ, 10 οχήματα με 22 άνδρες και τα δύο τμήματα πεζοπόρων.

Επίσης, στην περιοχή βρίσκονται για τον καλύτερο συντονισμό των επιχειρήσεων τόσο ο Διοικητής του νομού Ηρακλείου της Πυροσβεστικής κ. Δαμουλάκης, όσο και ο Περιφερειακός Διοικητής της Πυροσβεστικής υπηρεσίας στην Κρήτη κ. Γιάννης Μαραγκάκης. Η φωτιά ξέσπασε στις 17:34 μ.μ. και βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

"Έχουν κοπάσει οι άνεμοι έντασης 6- 7 μποφόρ οπότε έχουμε καταφέρει να περιορίσουμε τη φωτιά", δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΚΡΗΤΗ TV ο Περιφερειακός Διοικητής της Πυροσβεστικής Κρήτης κ. Μαραγκάκης. Ταυτόχρονα, τόνισε ότι σήμερα, 15 Αυγούστου, είχαμε τρεις μεγάλες πυρκαγιές στην Κρήτη: μία στο Βαρύπετρο στα Χανιά, μία στην περιοχή Λούτσα και στο συγκεκριμένο σημείο στον Άγνο. Ωστόσο, υπογράμμισε ότι οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής του νησιού βρίσκονται "σε επιφυλακή ώστε να προλάβουμε στην αρχή τις φωτιές".

Η περιοχή Άγνος βρίσκεται ανάμεσα στο Καλό Χωριό και το Καστέλι Πεδιάδος, ενώ ευτυχώς δεν πρόκειται για κατοικημένη περιοχή. Υπάρχουν ωστόσο διάσπαρτα σπίτια, τα οποία όμως δεν απειλήθηκαν, αφού η φωτιά έκαψε κυρίως ελαιοκαλλιέργειες, σύμφωνα με δηλώσεις του Περιφερειακού Διοικητής Κρήτης.

Παράλληλα, οι πυροσβέστες κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο φωτιά που είχε ξεσπάσει νωρίτερα στην περιοχή Κάτω Μούλια της Μεσσαράς. Η μεγαλύτερη δύναμη της Πυροσβεστικής έχει αποχωρήσει από το σημείο.

Σχόλια