default-image

Στα δύο κόπηκε η Κρήτη, ατελείωτες ουρές στη Χαρακιανή- pics

Κρήτη
Στα δύο κόπηκε η Κρήτη, ατελείωτες ουρές στη Χαρακιανή- pics

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πλήθος κόσμου εόρτασε τον Δεκαπενταύγουστο στην Παναγιά τη Χαρακιανή, μετόχι της Μονής Ατάλης Μπαλί.

Με κατάνυξη και ευλάβεια τίμησαν τη μνήμη της Παναγίας, ενώ αρκετοί ήταν αυτοί που έφτασαν στο ξωκλήσι διανύοντας πεζή, μεγάλες αποστάσεις. Ευχή όλων, το Πάσχα του καλοκαιριού να είναι αναίμακτο κάτι που μνημονεύουν και οι ιερείς στην Παναγιά του Χάρακα τον Δεκαπενταύγουστο μιας και το εκκλησάκι βρίσκεται επί του ΒΟΑΚ ανάμεσα σε Ρέθυμνο και Ηράκλειο.

Στη δύσκολη στιγμή αναφωνούμε Παναγία μου! Σήμερα τιμήσαμε τη μνήμη και τη χάρη Της. Η Παναγιά Χαρακιανή, μετόχι της Μονής Ατάλης Μπαλή, είναι το μεγαλύτερο προσκύνημα του Ρεθύμνου. Μία είναι η Παναγία Μητέρα όλων, όμως ο κάθε τόπος την αγαπά με τον δικό του τρόπο, όπως η ίδια επιτρέπει, αναφέρει ο Ηγούμενος Παρθένιος.

Το μετόχι της Παναγιάς του Χάρακα υπάρχει από τα υστεροβυζαντινά χρόνια μέχρι τις μέρες μας. Πλήθος κόσμου συρρέει για ικεσίες, προσευχές και δεήσεις στο πρόσωπό Της, ως μεσίτρια στον Υιό Της Σωτήρα Χριστό.

Χριστεπώνυμο πλήρωμα όλων των ηλικιών κατέκλυσε ανήμερα Δεκαπενταύγουστου το εκκλησάκι και την αυλή της Παναγιάς της Χαρακιανής, ενώ οι νεότεροι σε ηλικία περπάτησαν ακόμα και για 10 ώρες μέχρι να βρεθούν εδώ για να τιμήσουν τη χάρη Της.

Η αστυνομική παρουσία ήταν αισθητή για να ρυθμίζει την κυκλοφορία, αφού το εκκλησάκι βρίσκεται στην εθνική οδό Ρεθύμνου - Ηρακλείου, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι στις αιτήσεις που ανέπεμπαν οι ιερείς, μνημόνευαν τους διερχόμενους στα οχήματά τους για να είναι καλά με τον Ηγούμενο Παρθένιο να διασαφηνίζει ότι η Παναγία πάντα βοηθά, αλλά και οι άνθρωποι πρέπει να κάνουν σωστή χρήση του αυτεξούσιου που διαθέτουν, όπως πχ την προσοχή στο δρόμο και τη λελογισμένη κατανάλωση αλκοόλ.

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News