default-image

Παλεύουν με τους ανέμους - Εκκενώνονται σπίτια στο Σαλαμίδι

Παλεύουν με τους ανέμους - Εκκενώνονται σπίτια στο Σαλαμίδι

Αναζωπυρώσεις της φωτιάς στο μέτωπο κοντά στο Μετόχι σημειώθηκαν λίγο μετά τις 10 το πρωί με τη φωτιά πλέον να κινείται προς την περιοχή ανάμεσα στους οικισμούς Καπανδρίτι και Μικροχώρι.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής δίνουν μεγάλη μάχη να αντιμετωπίσουν τη νέα κατάσταση πριν η πυρκαγιά προσλάβει μεγαλύτερες διαστάσεις λόγων των ανέμων οι οποίοι αναμένονται ισχυροί τις επόμενες ώρες.

Το μεγάλο μέτωπο των πυροσβεστικών δυνάμεων έχει επικεντρωθεί στην περιοχή Μετόχι στο Καπανδρίτι ενώ από τις πρώτες πρωινές ώρες έχουν ξεκινήσει ρίψεις και τα εναέρια μέσα.

>>ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ - ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΡΙΤΗ ΜΕΡΑ

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία σε επίσημη ενημέρωση που έκανε πριν από λίγο ανακοίνωσε ότι στόχος των δυνάμεων είναι η αναχαίτιση και περιορισμός του κυρίου μετώπου μεταξύ Καλάμου και Μικροχωρίου. Συνδράμουν από αέρος διαδοχικά 3 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα. Πρόκειται για πυρκαγιά σε μεικτή ζώνη κατοικιών και δασικών εκτάσεων, σύμφωνα με το cnn.gr.

Παράλληλα, όπως μεταδίδει η τηλεόραση του ΣΚΑΙ, η Πυροσβεστική Υπηρεσία έδωσε εντολή να εκκενωθούν σπίτια στην περιοχή Σαλαμίδι στο Καπανδρίτι όπου η φωτιά είναι ανεξέλεγκτη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News