default-image

Κατάνυξη στη γραφική Μονή Οδηγητρίας -photos, video

Κρήτη
Κατάνυξη στη γραφική Μονή Οδηγητρίας -photos, video

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χιλιάδες προσκυνητές κατέκλυσαν την Ιερά Μονή Οδηγητρίας στα Χανιά.

Με ένα κερί στο χέρι και σε κλίμα κατάνυξης οι πιστοί προσκύνησαν τη Μεγαλόχαρη και προσευχήθηκαν ζητώντας την προστασία της.

Ο αρχιερατικός εσπερινός τελέστηκε χοροστατούντος του μητροπολίτη ?χαλκαλάκι καί Κουμούρτο Νικολάου από το Πατριαρχείο Γεωργίας και προσευχόντος του μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου Αμφιλόχιου.  

>>ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Η ΓΑΛΗΝΗ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΟΔΗΓΗΤΡΙΑΣ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ

Η Μονή της Παναγίας Οδηγήτριας βρίσκεται στη βάση της χερσονήσου της Σπάθας, περίπου 26 χιλιόμετρα δυτικά από τα Χανιά σε ένα πανέμορφο ειδυλλιακό τοπίο δίπλα στη θάλασσα. Η μονή είναι γνωστή κι ως Μονή Κυρίας των Αγγέλων Γωνιάς, ή Μονή Γωνιάς όπως είναι ευρύτερα γνωστή, λόγω της θέσης της στο δυτικό άκρο του κόλπου των Χανίων.

Το μοναστήρι βρίσκεται κοντά στο χωριό Κολυμπάρι και είναι από τα μεγαλύτερα και πιο καλά διατηρημένα Μοναστήρια της Κρήτης, με φρουριακή μορφή, που θυμίζει ενετικό κάστρο και ένα τρίκογχο Καθολικό που συστεγάζει δύο παρεκκλήσια, κατά τα πρότυπα των Αγιορειτικών Καθολικών. Πρώτος κτήτορας ήταν ο μοναχός Βλάσιος από την Κύπρο, ο οποίος σύμφωνα με την παράδοση άρχισε το χτίσιμο της Μονής στο σημείο που τον οδήγησε η Παναγία. Γι' αυτό το λόγο, η Μονή, που χτίστηκε μεταξύ των ετών 1618-1637, είναι αφιερωμένη στην Οδηγήτρια.

Φωτογραφίες - βίντεο: Αντώνης Ιγγλεζάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News