default-image

Πέθανε ο σπουδαίος οινοποιός Χαρίδημος Χατζηδάκης

Κρήτη
Πέθανε ο σπουδαίος οινοποιός Χαρίδημος Χατζηδάκης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στη θλίψη βύθισε συγγενείς και φίλους, η ξαφνική απώλεια, το απόγευμα της Παρασκευής, του σπουδαίου, πολυβραβευμένου οινοποιού Χαρίδημου Χατζηδάκη, ενός μοναδικού αυτοδημιούργητου οραματιστή, ο οποίος ήταν ιδιαίτερα αγαπητός για όσους είχαν την τύχη να τον γνωρίσουν.

Μεγάλη η απώλεια και για τη γενέτειρά του, το Τυμπάκι Μεσαράς, για τους ανθρώπους που τον γνώριζαν από παιδί, καθώς ήταν ιδιαίτερα ευαίσθητος άνθρωπος και πολύ ευγενικός, αλλά και για τη Σαντορίνη, το νησί που δραστηριοποιήθηκε και άφησε το στίγμα του, αφοσιωμένος στο έργο του με όραμα, ήταν ένας άνθρωπος που έχαιρε ιδιαίτερης εκτίμησης.  

Ο Χαρίδημος Χατζηδάκης, ήταν εκείνος που ανέδειξε τα κρασιά της Σαντορίνης. Ο γνωστός και ιδιαίτερα αγαπητός οινοποιός γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Τυμπάκι. Σπούδασε στην Ανώτερη Σχολή Οινολογίας και Τεχνολογίας Ποτών. Ο στόχος του Χαρίδημου, ο οποίος ήταν λάτρης της βιολογικής καλλιέργειας, ήταν να διερευνήσει τις γηγενείς ποικιλίες της Σαντορίνης, και να αναδείξει τον πλούτο του Σαντορινιού αμπελώνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλές μεγάλες εφημερίδες, κανάλια και ιστοσελίδες του εξωτερικού, είχαν κάνει εκτενή και εγκωμιαστικά αφιερώματα, στα εξαιρετικά βιολογικά κρασιά που δημιουργούσε. Φέτος μάλιστα, είχε θέσει σε λειτουργία ένα υποβλητικό νέο οινοποιείο, σκαμμένο εξ' ολοκλήρου στην ηφαιστειακή τέφρα και η φήμη του στον κόσμο του κρασιού, ήταν τεράστια.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News