default-image

Γαύδος: Περιπετειώδεις διακοπές 8χρονης, μεταφορά στα Χανιά

Κρήτη
Γαύδος: Περιπετειώδεις διακοπές 8χρονης, μεταφορά στα Χανιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λύθηκε η ιδιότυπη "ομηρία" της 8χρονης Πολωνής στη Γαύδο που παρά το γεγονός ότι είχε έντονα συμπτώματα σκωληκοειδίτιδας, δεν μπορούσε να μεταφερθεί από τη Γαύδο στα Χανιά, λόγω των ισχυρών ανέμων.

Το πρωί της Δευτέρας πλέον ξεκίνησε η μεταφορά της από το ακριτικό νησί στο νοσοκομείο Χανίων ,δίνοντας τέλος στην αγωνία των γονέων της αλλά των κατοίκων του νησιού που παρακολουθούσαν την υπόθεση με αγωνία.

Μεταφέρθηκε με ταχύπλοο

Όπως σημείωσε ο αναπληρωτής διοικητής του νοσοκομείου Χανίων κ.Ζουρίδης μιλώντας στο neakriti.gr «η 8χρονη μεταφέρεται με ταχύπλοο στα Σφακιά και από εκεί στο νοσοκομείο Χανίων .Από την ενημέρωση που έχω από γιατρό του Περιφερειακό Ιατρείου Γαύδου το κορίτσι είναι σε καλύτερη κατάσταση, της χορηγήθηκε αντιβίωση και όλες οι ιατρικές υπηρεσίες που ήταν απαραίτητες. Στο νοσοκομείο θα δούμε καλύτερα την κατάσταση της υγείας της».

Μετά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο εξετάστηκε από Παιδοχειρουργό και διαπιστώθηκε ότι δεν έχει συμπτώματα σκωληκοειδίτιδας. Το κορίτσι οδηγήθηκε για νοσηλεία και περαιτέρω εξετάσεις στην Παιδιατρική κλινική.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ 8ΧΡΟΝΗ ΜΕ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΣΚΩΛΗΚΟΕΙΔΙΤΙΔΑΣ

Οι διακοπές κατέληξαν σε περιπέτεια

Υπενθυμίζεται ότι μετά από δύο 24ωρα αγωνίας δόθηκε η δυνατότητα μεταφοράς του αλλοδαπού κοριτσιού που έκανε διακοπές με την οικογένειά του στο νησί. Ενώ εμφάνισε τα επώδυνα συμπτώματα το Σάββατο, μεταφέρθηκε στο Περιφερειακό Ιατρείο Γαύδου, όπου κρίθηκε αναγκαία η διακομιδή της στην Κρήτη και από εκεί στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων. Ωστόσο όταν σκάφος του Λιμενικού Σώματος ξεκίνησε να πλέει προς τη Γαύδο, στάθηκε αδύνατο να προσεγγίσει λόγω των ανέμων. Έτσι αίσιο τέλος δόθηκε πλέον το πρωί της Δευτέρας, στην περιπέτεια της μικρής.

Ρεπορτάζ: Φιλία Σαριδάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News