default-image

Κάλαμος - Βαρνάβας: Κόλαση φωτιάς, ένας αγνοούμενος -video

Κάλαμος - Βαρνάβας: Κόλαση φωτιάς, ένας αγνοούμενος -video

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η πυρκαγιά που ξέσπασε από χθες το απόγευμα στην περιοχή του Κάλαμου. Από αργά το βράδυ της Κυριακής η φωτιά κατευθύνεται προς την παραλία του Βαρνάβα, το Καπανδρίτη και το Μικροχώρι ενώ από τις πρώτες πρωινές ώρες και προς το Σέσι Γραμματικού.Ένα άτομο αγνοείται,σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ στην περιοχή του Βαρνάβα

Στην περιοχή πνέουν άνεμοι 6-7 μποφόρ που προωθούν τη φωτιά προς αυτή την κατεύθυνση, ενώ νωρίτερα οι φλόγες είχαν φτάσει σχεδόν στην παραλία.

Ο Δήμος Ωρωπού σύμφωνα με το cnn.gr εξέδωσε έκτακτη ανακοίνωση νωρίτερα, καλώντας τους κατοίκους να εγκαταλείψουν τους οικισμούς για την δική τους ασφάλεια και για τη διευκολυνση των δυνάμεων πυρόσβεσης.

Στην ανακοίνωση, η οποία έχει αναρτηθεί και στο διαδίκτυο, αναφέρεται:

«Κήρυξη του δήμου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Παρακαλούνται οι κάτοικοι των περιοχών Αγκώνας, Βλαστού, Κυψέλης, Πανοράματος, Αγίας Βαρβάρας και όλων των οικισμών πέριξ των Αγίων Αποστόλων όπως εκκενώσουν άμεσα τα σπίτια τους λόγω επικινδυνότητας της πυρκαγιάς, και να κατευθυνθούν παραλιακά». Ταυτόχρονα κάνει έκκληση σε όσους είναι στην παραλία να απομακρύνονται για να διευκολύνουν την κίνηση των πυροσβεστικών οχημάτων.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες επιχειρούν στην περιοχή εναέρια μέσα.

Αίτημα εκκένωσης οικισμών

Ο κ. Ρούσσης ζήτησε να εκκενωθούν οι οικισμοί Πανόραμα, Αγ. Βαρβάρα, Βλαστός, Κυψέλη, Αγκώνα, καθώς και όλοι οι οικισμοί πέριξ των Αγ. Αποστόλων.

Συγκεκριμένα, ο κ. Ρούσσης ζήτησε να εκκενωθούν οι οικισμοί Πανόραμα, Αγ. Βαρβάρα, Βλαστός, Κυψέλη, Αγκώνα, καθώς και όλοι οι οικισμοί πέριξ των Αγ. Αποστόλων. Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, σημείωσε ότι το μέτωπο είναι τεράστιο και είναι αδύνατη η αντιμετώπισή του και ότι είναι εκτεταμένο το μπλακ άουτ στην περιοχή.

Απο πλευράς Πυροσβεστικής, όπως είπε η εκπρόσωπος Σταυρούλα Μαλλίρη, δεν έχει εκδοθεί κάποια απόφαση εκκένωσης της περιοχής, αλλά οι οδηγίες προς όλους είναι να παραμείνουν σε απόσταση, ενώ δυνάμεις της Αστυνομίας βρίσκονται στην Περαλά και στους κόμβους γύρω απο την πυρκαγιά για να κατευθύνουν όσους κινούνται στην περιοχή.

Η φωτιά που ξέσπασε λίγο πριν τις πέντε το απόγευμα να έχειήδη κατακάψει μεγάλες εκτάσειςαλλά και σπίτια της περιοχής.  

Παράλληλα, οι Αρχές αποφάσισαν την διακοπή κυκλοφορίας, για να μπορούν να μετακινούνται πιο εύκολα τα πυροσβεστικά οχήματα, σε:

1. Κόμβο Καπανδριτίου Μικροχωρίου

2. Παραλιακή Αγίων Αποστόλων και επαρχιακή Καλαμών

3. Πλατεία Καλαμών

4. Λεωφόρο Μαρκοπούλου και Παραλιακή Αγίων Αποστόλων

Ο μέχρι στιγμής απολογισμός των ζημιών δεν είναι ξεκάθαρος, ωστόσο το ΑΠΕ-ΜΠΕ ανέφερε πως οι φλόγες έχουν κάψει 15 με 20 οικίες. Επιπλέον, για λόγους ασφαλείας, από νωρίς εκκενώθηκαν δύο παιδικές κατασκηνώσεις, με συνολικά 320 παιδιά, που βρίσκονται κοντά στο σημείο της πυρκαγιάς. Πρόκειται για τις κατασκηνώσεις «Kinderland» και «Αναγέννηση».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News