Ειδήσεις

Απρόσμενη τροπή στην υπόθεση των Γάλλων που είχαν χαθεί

Απρόσμενη τροπή πήρε η υπόθεση εξαφάνισης του νεαρού ζευγαριού των Γάλλων στην περιοχή ανάμεσα στην Παλαιόχωρα και το Ελαφονήσι.

Απρόσμενη τροπή πήρε η υπόθεση εξαφάνισης του νεαρού ζευγαριού των Γάλλων στην περιοχή ανάμεσα στην Παλαιόχωρα και το Ελαφονήσι. Περίπου στις 5 το απόγευμα της Κυριακής κι ενώ είχε κινητοποιηθεί μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής αλλά και ομάδα της ΕΜΑΚ απο το Ηράακλειο, εντοπίστηκαν απο λουόμενους στην παραλία Κριός, επιστρέφοντας εξουθενωμένοι απο το μονοπάτι Ε4.

Ενα ζευγάρι Ελλήνων μετέφερε τους δυο Γάλλους στην Παλαιόχωρα όπου επιβιβάστηκαν σε λεωφορείο του ΚΤΕΛ και αναχώρησαν στις 6 το απόγευμα για τα Χανιά.

>>ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ ΣΤΟ ΕΛΑΦΟΝΗΣΙ

Δεν φρόντισαν ωστόσο να ενημερώσουν τις αρχές κι ενώ εκείνοι ταξίδευαν οδικώς πια, τουλάχιστον 20 πυρόσβεστες τους αναζητούσαν στη δύσβατη περιοχή μεταξυ Κριού και Ελαφονησίου.

Το βράδυ του Σαββάτου κι ενώ ειχε αποφασιστεί απο την ηγεσία της Πυροσβεστικής να ζητηθεή η συνδρομή ελικοπτέρου με το πρώτο φως της ημέρας, οι δυο νεαροί Γάλλοι ενημέρωσαν μέσω του αριθμού 112 ότι βρίσκονται στο ξενοδοχείο τους στο Βάμο Αποκορώνου.

Nα αποδοθούν ευθύνες

Ο περιφερειακός διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης Γιάννης Μαραγκάκης  ζήτησε από την Αστυνομία να αναλάβει την υπόθεση και να αποδοθούν ευθύνες για το γεγονός ότι το ζευγάρι των Γάλλων δεν ενημέρωσε τις αρχές που είχαν κινητοποιηθεί για να τους εντοπίσουν.

Ρεπορτάζ: Βίκυ Παπαδογιαννάκη

Σχόλια