Ειδήσεις

Λακωνικός, αλλά... καθησυχαστικός ο Γ. Σταθάκης για τον ΒΟΑΚ

Τη στιγμή που το Λασίθι «βράζει» με αφορμή τον σχεδιασμό της κυβέρνησης να τρέξει την αναβάθμιση του ΒΟΑΚ από τα Χανιά μέχρι και την Χερσόνησο, αφήνοντας εκτός τις περιοχές ανατολικά του νησιού, στελέχη της κυβέρνησης παραπέμπουν τις όποιες εξελίξεις και ανακοινώσεις στην άφιξη του πρωθυπουργού στην Κρήτη τον επόμενο μήνα στα πλαίσια του αναπτυξιακού συνεδρίου.

Λακωνικός στο θέμα του ΒΟΑΚ εμφανίστηκε από τα Ανώγεια ο υπουργός ενέργειας και βουλευτής Χανίων Γιώργος Σταθάκης, ενώ από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης εξέφρασε την βεβαιότητα ότι θα δοθεί μία συνολική λύση από την περιοχή της Κισσάμου μέχρι και την Σητεία.

Και όλα αυτά με φόντο την ευρεία σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα στον Άγιο Νικόλαο με την συμμετοχή τοπικών φορέων για τον καθορισμό της μορφής των αντιδράσεων στα σχέδια της κυβέρνησης.

Η χαμηλή κυκλοφοριακή κίνηση στο οδικό δίκτυο του Λασιθίου αποτελεί και τον βασικό λόγο που μπαίνουν στο ψυγείο οι όποιες ενέργειες για να εκπονηθεί ένας συνολικός σχεδιασμός που θα συμπεριλάβει και τις περιοχές του Αγίου Νικολάου και της Σητείας. Στελέχη του υπουργείου Υποδομών προγραμματίζουν κάθοδο στην Κρήτη πριν από την επίσκεψη του πρωθυπουργού για να τρέξουν το θέμα του ΒΟΑΚ, κάτι το οποίο επιβεβαίωσε και ο Σταύρος Αρναουτάκης

Το  μεσημέρι της Δευτέρας λοιπόν δήμαρχοι του Λασιθίου, φορείς και εκπρόσωποι της τοπικής κοινωνίας έχουν προγραμματίσει ευρεία σύσκεψη στον Άγιο Νικόλαο για να καθορίσουν την μορφή των αντιδράσεων τους, θέλοντας να πουν ένα ηχηρό όχι στο σχεδιασμό που κόβει το νησί στη μέση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια