default-image

Η εθνική Παίδων Τσεχίας έχει... ελληνικό αίμα!

Μπάσκετ
Η εθνική Παίδων Τσεχίας έχει... ελληνικό αίμα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπάρχει ένας παίκτης που κάνει την διαφορά για την Τσεχία στο Eurobasket U16 (Β' Κατηγορίας) και σε λίγα χρόνια όλοι θα μιλούν για εκείνον. Είναι Έλληνας και λέγεται Νικόλαος Νούμερος!

Είναι γεννημένος στις 05/01/2001, αγωνίζεται στην θέση του σμολ φόργουορντ και ηγείται της ομάδας του σε πόντους (14.7), ριμπάουντ (8.3), κοψίματα (1) και ranking (15.7) στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που γίνεται στην Σόφια της Βουλγαρίας!

Ο νεαρός αθλητής ξεκίνησε να παίζει μπάσκετ στα 7 του χρόνια. Αγαπούσε πολύ τον αθλητισμό και ήθελε να ασχοληθεί με κάτι. Κατέληξε, λοιπόν, στην πορτοκαλί μπάλα. Έπαιξε για αρκετό καιρό σε ομάδα της πόλης του, Γιλχάβα και στην συνέχεια πιο δίπλα, στο Πελχρίμοβ. Από τα 14 του, μέχρι και τη σεζόν που ολοκληρώθηκε, φόρεσε την φανέλα της Νίμπουρκ. Τα κατορθώματά του πολλά.

Τον πρώτο χρόνο έπαιξε στην U15 και τερμάτισε δεύτερος στο εγχώριο πρωτάθλημα, ενώ αναδείχθηκε MVP του τουρνουά, συν ότι ήταν ο κορυφαίος σκόρερ και ριμπάουντερ!

Ο πατέρας του, που κατάγεται από το όμορφο νησί της Ρόδου, γνώρισε την μητέρα του κατά την διάρκεια διακοπών. Μέχρι και την ηλικία των 2-3 ετών ο Νικόλαος ζούσε στην Ελλάδα, αλλά στην συνέχεια οι γονείς του μετακόμισαν στην Τσεχία. Συνεπώς, δεν είναι εξοικειωμένος με την ελληνική γλώσσα και συνεννοείται με τον πατέρα του στα αγγλικά. Αγαπάει την χώρα που μεγάλωσε, αλλά ταυτόχρονα λατρεύει και την γενέτειρά του.

Ωστόσο, έχει κι ένα λόγο παραπάνω να τού αρέσει η Ελλάδα. Κι αυτός ο λόγος κρύβεται στον Γιάννη Αντετοκούνμπο, καθώς ο Νούμερος φροντίσει να επιλέξει το «Greek Freak» ως παρατσούκλι στους λογαριασμούς του στα social media.

Όσο για τον αγαπημένο του παίκτη από την κορυφαία λίγκα του πλανήτη; Δεν είναι άλλος από τον ΛεΜπρόν Τζέιμς.

Τέλος, μπορεί να είναι ακόμα μικρός, αλλά υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο να αγωνιστεί κάποια στιγμή στην χώρα μας, είτε σε εθνικό είτε σε συλλογικό επίπεδο.

Φυσικά το όνειρό του, όπως και κάθε παιδιού που ασχολείται με την πορτοκαλί μπάλα, είναι μια καριέρα στο ΝΒΑ. Όσο για το μέλλον του; Ο ίδιος δηλώνει ότι θέλει να βελτιώνεται διαρκώς και να γίνεται καλύτερος κάθε μέρα!

Πηγή: gazzetta.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News