default-image

Πρώτη επιλογή για τουρίστες και ντόπιους... τα Χανιά

Κρήτη
Πρώτη επιλογή για τουρίστες και ντόπιους... τα Χανιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Βουλιάζουν» από κόσμο τα Χανιά και το φετινό Αύγουστο, επιβεβαιώνοντας ότι ο δυτικότερος νομός της Κρήτης παραμένει στους δημοφιλέστερους προορισμούς για τους Έλληνες.

Με πληρότητες 100% φτάνουν στο λιμάνι της Σούδας τα πλοία της γραμμής από τον Πειραιά, ενώ σύμφωνα με την Ένωση Ξενοδόχων Χανίων, αύξηση παρατηρείται και στις αφίξεις ξένων επισκεπτών στο αεροδρόμιο "Ι. Δασκαλογιάννης".

Ο Αύγουστος, κατ' εξοχήν μήνας διακοπών για τους περισσότερους Έλληνες, βρίσκει τα ξενοδοχεία και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια πλήρη, ενώ μεγάλος είναι και ο αριθμός των επισκεπτών που φιλοξενείται σε συγγενικά και φιλικά πρόσωπα. Έλληνες τουρίστες κάθε ηλικίας επέλεξαν τα Χανιά για τις διακοπές τους, επιβεβαιώνοντας ότι για ένα ακόμη καλοκαίρι η πόλη βρίσκεται στις πρώτες θέσεις της λίστας με τους δημοφιλέστερους ελληνικούς προορισμούς.

«Αυτό συμβαίνει τα τελευταία δέκα με δεκαπέντε χρόνια και είναι γεγονός ότι οι Έλληνες τουρίστες δείχνουν μια ιδιαίτερη προτίμηση στα Χανιά», υποστηρίζει ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χανίων κ. Μανόλης Γιαννούλης.

Ενόψει και του Δεκαπενταύγουστου, οπότε η κίνηση θα φτάσει στην κορύφωσή της, έχουν προγραμματιστεί επιπλέον ημερήσια ακτοπλοϊκά δρομολόγια στη γραμμή Πειραιάς-Σούδα για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού. Ήδη τα πλοία της γραμμής φτάνουν γεμάτα, με την αύξηση τις πρώτες μέρες του Αυγούστου να είναι εντυπωσιακή.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χανίων, τον Ιούνιο έφτασαν στα Χανιά με τα πλοία της γραμμής από τον Πειραιά 25.814 επιβάτες, ενώ αποβιβάστηκαν 2.434 φορτηγά, 4.518 Ι.Χ., 841 δίκυκλα και 66 λεωφορεία.

Τον Ιούλιο αποβιβάστηκαν στο λιμάνι της Σούδας 66.456 επιβάτες, 3.499 φορτηγά, 13.355 Ι.Χ., 1.722 δίκυκλα και 70 λεωφορεία.

Το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου αποβιβάστηκαν από τα πλοία της γραμμής Πειραιάς-Σούδα 28.345 επιβάτες, 776 φορτηγά, 6.940 Ι.Χ., 855 δίκυκλα και 22 λεωφορεία.

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

«Ικανοποιητικά μεν, αλλά όχι όπως προβλεπόταν»

Ικανοποιημένος από τη συνολική τουριστική κίνηση δηλώνει ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χανίων κ. Μανόλης Γιαννούλης, τονίζοντας ότι παρατηρείται αύξηση σε σχέση με πέρυσι, όχι όμως στο προβλεπόμενο ποσοστό.

«Βρισκόμαστε στην αιχμή της τουριστικής περιόδου, δεν υπάρχει κάποια σημαντική διαφοροποίηση από τα προηγούμενα χρόνια και η κίνηση είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα. Γενικότερα, όμως, θα έλεγα ότι η σεζόν θα κλείσει ικανοποιητικά, αλλά σε καμία περίπτωση όπως αρχικά προβλεπόταν», είπε ο κ. Γιαννούλης, ο οποίος υπενθύμισε ότι το μήνα Απρίλιο υπήρχε αύξηση των αφίξεων στο αεροδρόμιο, ωστόσο πολλά ξενοδοχεία παρέμεναν ακόμη κλειστά κι αυτό είναι ένα στοιχείο που θα φανεί όταν έρθει η ώρα του απολογισμού.

Την ίδια ώρα, νέες αγορές αναπτύσσονται προς τα Χανιά, με τη βρετανική να ενισχύεται, ενώ οι Σκανδιναβοί τουρίστες εξακολουθούν να καταλαμβάνουν το μεγαλύτερο μερίδιο της τουριστικής πίτας.

Ρεπορτάζ: Βίκυ Παπαδογιαννάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News