default-image

Στον εισαγγελέα τρεις Ιταλοί που άρπαζαν πανάκριβα ρολόγια

Στον εισαγγελέα τρεις Ιταλοί που άρπαζαν πανάκριβα ρολόγια

Με «δόλωμα» μια 18χρονη, η σπείρα των τριών Ιταλών «ταχυδακτυλουργών» κλεφτών άρπαζε τα πανάκριβα ρολόγια από τα χέρια πλούσιων επισκεπτών στη Μύκονο, αλλά τελικά έπεσαν στα χέρια της Αστυνομίας.

Όπως έγινε γνωστό από αστυνομικές πηγές η καλλίγραμμη 18χρονη αποσπούσε την προσοχή των υποψήφιων θυμάτων και δύο συνεργοί της περνούσαν με ένα μοτοποδήλατο, άρπαζαν με ταχύτατο τρόπο το ρολόι του «στόχου» από το χέρι και γίνονταν καπνός.

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε χάρις στην συνεργασία της τοπικής αστυνομίας με κλιμάκιο αστυνομικών της Ασφάλειας Αττικής, το οποίο μετέβη στο νησί γι' αυτό το σκοπό.

Τελικά συνελήφθησαν οι τρεις Ιταλοί και συγκεκριμένα δύο άνδρες 25 και 30 ετών και η 18χρονη, η οποία μάλιστα έχει και... «προϋπηρεσία». Συγκεκριμένα, είχε συλληφθεί και πάλι την 5 Ιουνίου 2017, για κλοπή ρολογιού στη Χώρα Μυκόνου, με άλλους συνεργάτες.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα οι συλληφθέντες ειδικευόταν συστηματικά στην αρπάγη επώνυμων πολυτελών ρολογιών και ενέχονται σε τρεις τουλάχιστον περιπτώσεις, το τελευταίο χρονικό διάστημα στη Μύκονο.

- Πρώτες πρωινές ώρες της 19 Ιουλίου, στη Χώρα Μυκόνου, άρπαξαν από υπήκοο Μεξικού, ρολόι αξίας 10.000 ευρώ,

- Απογευματινές ώρες της 4 Αυγούστου, άρπαξαν από υπήκοο Μεγάλης Βρετανίας, ρολόι αξίας 50.000 ευρώ, και

- Βραδινές ώρες της 10 Αυγούστου, στην ευρύτερη περιοχή της Μυκόνου, άρπαξαν από γυναίκα υπήκοο Ελβετίας, ρολόι αξίας 15.000 ευρώ. Μάλιστα στην περίπτωση αυτή για να αφαιρέσουν το ρολόι έσπρωξαν την παθούσα, με αποτέλεσμα να πέσει στο έδαφος και να τραυματιστεί.

Από τους αστυνομικούς βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο από τα τρία ρολόγια, τα οποία αποδόθηκαν στους κατόχους τους.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία - κακουργηματικού χαρακτήρα - για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών κατ' επάγγελμα και συνήθεια καθώς και ληστείες κατά συναυτουργία και εξακολούθηση.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να διακριβωθεί όλο το εύρος της παράνομης δραστηριότητας του κυκλώματος.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News