default-image

Στα Ανώγεια για το Ολοκαύτωμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Κρήτη
Στα Ανώγεια για το Ολοκαύτωμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μέσα σε λιγότερο από ένα δεκαπενθήμερο ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, επισκέπτεται και πάλι την Κρήτη, αυτή τη φορά για να τιμήσει με την παρουσία του τις εκδηλώσεις για το Ολοκαύτωμα των Ανωγείων.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στα Ανώγεια για τις εκδηλώσεις μνήμης για την 73η επέτειο του Ολοκαυτώματος των Ανωγείων από τους Γερμανούς, ο κ. Παυλόπουλος θα ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης Ανωγείων.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΗΧΗΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΝΩΓΕΙΑ

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ... ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΤΩΝ ΑΝΩΓΕΙΩΝ - ΒΙΝΤΕΟ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος χαιρετά τον υπουργό Υγείας κ. Παύλο Πολάκη

Ο κ. Παυλόπουλος είχε βρεθεί στην Κρήτη στις 29 Ιουλίου στις εκδηλώσεις του Μουσείου Νίκου Καζαντζάκη και την προβολή της ταινίας του Γ. Σμαραγδή για τον Κρητικό συγγραφέα, καθώς το 2017 είναι Έτος Καζαντζάκη.

Περίπου δεκαπέντε ημέρες μετά, ο κ. Παυλόπουλος επισκέπτεται και πάλι την Κρήτη. Συγκεκριμένα, έφτασε στις 10:30 το πρωί της Κυριακής στα Ανώγεια, όπου τελέστηκε επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης καλωσορίζει στα Ανώγεια τον κ. Παυλόπουλο

Ακολούθησαν στις 11 το πρωί επιμνημόσυνη δέηση στην πλατεία Αρμί, καθώς και εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από το φιλόλογο κ. Δημήτρη Σαλούστρο (Ζαΐμης), με τίτλο "Το ποινικό δικαίωμα στο φως". Η Μαρίνα Δακανάλη τραγούδησε απόσπασμα από το τραγούδι της Ειρήνης Αναγνωστάκη "Ω! Παναγιά μου Ανωγειανή", όπως αναφέρει το anogi.gr για το πρόγραμμα των εκδηλώσεων.

Ειδικότερα, στις 12 το μεσημέρι έγινε η τελετή ανακήρυξης του κ. Παυλόπουλου σε επίτιμου δημότη Ανωγείων στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ακολούθησε στη 1 μ.μ. επίσκεψη στο Κέντρο Αρχαιολογικής Πληροφόρησης και ξενάγηση από την αρχαιολόγο Έφη Σαπουνά-Σακελλαράκη.

Στις 2 μ.μ. παρατέθηκε επίσημο γεύμα προς τιμήν του προέδρου της Δημοκρατίας.

Στις 9:30 το βράδυ, στο Θέατρο "Νίκος Ξυλούρης", θα παρουσιαστούν οι "Μύθοι των Ανωγείων". Ο Λουδοβίκος των Ανωγείων, μέσα από τους μύθους και «με ακριβούς συμπαραστάτες», θα προσπαθήσει να ερμηνεύσει «την ψυχή αυτού του λαού, που πιο ψηλά από όλα βάζει τον πολιτισμό, την υπερηφάνεια και την ελευθερία». Μαζί του θα είναι μουσικοί, χορευτές και τραγουδιστές, ενώ η είσοδος στην εκδήλωση θα είναι ελεύθερη.

Πρόκειται για μια πορεία στην ιστορία των Ανωγείων μέσα από τους "Μύθους της Νεράιδας", του θεριού της Ζωμίνθου, του Υάκινθου, της Βοσκοπούλας, του Αϊ Γιώργη... Συμμετέχουν οι Ψαραντώνης, Γιαλάφτης, Βασίλης Δραμουντάνης, Γιώργης Βρέντζος, Δημήτρης Ξυλούρης, Γιώργης Ρούλιος, Στέφανος και Βασίλης Χαιρέτης, Μαρίνα Δακανάλη και Αλίκη Ζωγράφου. Στην αφήγηση θα είναι ο Νίκος Βρέντζος (Μπουργονίκος), ενώ στο χορό το "μυθικό" συγκρότημα των Μαυρόκωστα-Σταυρακάκη και η σχολή χορού Φένιας Χαιρέτη και Παύλου Πωλιουδάκη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News