Ειδήσεις

Άγρια εκμετάλλευση για ανταλλακτικά αυτοκινήτων

Υπάρχει ακόμα και σήμερα μεγάλη εκμετάλλευση στο χώρο του αυτοκινήτου και ειδικά όταν ψάχνεις για ανταλλακτικά.

Υπάρχει ακόμα και σήμερα μεγάλη εκμετάλλευση στο χώρο του αυτοκινήτου.

Όπου σε βρουν είναι. Ψάχνεις ένα ανταλλακτικό και αναλόγως με τη μάρκα και το μοντέλο του αυτοκινήτου σου, πρέπει να το πληρώσεις πάρα πολύ ακριβά, αν είναι το γνήσιο αυτό που ζητάς για να κάνεις μια επισκευή στο όχημά σου.

Ειδικά στο χώρο του αυτοκινήτου είναι καλό να έχουμε κάποιους ανθρώπους που να τους εμπιστευόμαστε. Αν πάμε στα "τυφλά" και εμπιστευτούμε τον πρώτο "επίσημο αντιπρόσωπο" της μιας ή της άλλης εταιρείας, θα πρέπει να είμαστε διατεθειμένοι να βάλουμε βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Στο χώρο του αυτοκινήτου υπάρχουν λύσεις για όλα. Και υπάρχουν απαντήσεις και για όλα. Αλλά αυτό προϋποθέτει έρευνα αγοράς, γιατί αλλιώς μπορεί να πιαστούμε κορόιδα από ένα χερούλι πόρτας του αυτοκινήτου μας ή έναν καθρέπτη, μέχρι και ένα μεγαλύτερο και πιο σημαντικό για τη λειτουργία του αυτοκινήτου μας εξάρτημα.

Και όλα αυτά συμβαίνουν γιατί σε αυτό το χώρο, σε όλο το εμπορικό κύκλωμα γνήσιων και μεταχειρισμένων ανταλλακτικών, αλλά και στον ευρύτερο χώρο, όπως είναι για παράδειγμα οι ασφαλιστικές εταιρείες, δε γίνεται κανένας ουσιαστικός έλεγχος από το κράτος.

Το κράτος είναι ανύπαρκτο, αφού αφήνει την αγορά να... "λειτουργήσει άναρχα και από μόνη της"... Υπάρχουν βέβαια οι νόμοι, που "μπάζουν" όμως από παντού.

Και τα "παραθυράκια" τους, στην πραγματικότητα, είναι προκαθορισμένα στην υπηρεσία του ισχυρότερου. Και, ως γνωστόν, ο ισχυρότερος δεν είναι ποτέ ο καταναλωτής...

Χ.Π.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια