Ειδήσεις

Αδέσποτο κοπάδι παλέτες διαπλέει το νότιο Κρητικό πέλαγος

Ταξίδευε από το Μύρτο στη νήσο Χρυσή, όταν είδε από μακριά κάτι που έμοιαζε με αναποδογυρισμένο βαρκάκι, ανοικτά στη θάλασσα της Ιεράπετρας.

Με το σκάφος του ταξίδευε από το Μύρτο για τη νήσο Χρυσή ο κ. Μανόλης Καπαράκης, όταν είδε από μακριά κάτι που έμοιαζε με αναποδογυρισμένο βαρκάκι, στη μέση του πουθενά, ανοικτά στη θάλασσα της Ιεράπετρας.

Όταν πλησίασε κοντά για να προσφέρει τη βοήθεια του στους "ναυαγούς", έκπληκτος διαπίστωσε, ότι επρόκειτο για έναν πραγματικό κίνδυνο πρόκλησης ναυαγίου, για τα σκάφη που διαπλέουν το νότιο Κρητικό πέλαγος ιδιαίτερα τις νυχτερινές ώρες, όπου η ορατότητα είναι περιορισμένη.

«Από μακριά φαινόταν σαν αναποδογυρισμένο βαρκάκι. Πήγα κοντά και είδα ένα κοπάδι ξύλινες παλέτες να κολυμπά στο πέλαγος! Δεμένες μεταξύ τους με σχοινιά και νάιλον μαζί. Κάποιος ανεύθυνος τις έριξε μάλλον από κάποιο βαπόρι. Εκτός τού ότι έτσι μετατρέπουν τη θάλασσα σε σκουπιδότοπο, αποτελούν και κίνδυνο για τα διαπλέοντα σκάφη. Ειδικά για όσους ταξιδεύουν νύχτα», λέει ο κ. Μανόλης Καπαράκης

Παράλληλα ζητά από τις Αρχές να είναι όσο γίνεται αυστηρές στις περιπτώσεις που εντοπίζονται εκείνοι που ρυπαίνουν τη θάλασσα και βάζουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές και περιουσίες.

Ρεπορτάζ: Νίκος Πετάσης

Σχόλια