default-image

Εκδήλωση για τα 10 έτη Ειρηναίου στον Αρχιεπισκοπικό Θρόνο

Κρήτη
Εκδήλωση για τα 10 έτη Ειρηναίου στον Αρχιεπισκοπικό Θρόνο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την επέτειο συμπλήρωσης δέκα ετών της αρχιεπισκοπικής διακονίας του Αρχιεπισκόπου Κρήτης Ειρηναίου γιορτάζει η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας της Κρήτης.

Όπως ανακοινώθηκε και επίσημα, αποφασίστηκε ομόφωνα ο εορτασμός της επετείου για τον Σεβασμιότατο Ειρηναίο, ο οποίος συμπλήρωσε το 2016 δέκα χρόνια στον Αρχιεπισκοπικό Θρόνο της Κρήτης.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, η 23η Αυγούστου του 2017, ημέρα της ονομαστικής εορτής του Αρχιεπισκόπου, ορίστηκε ως ημέρα τιμής προς τον Ειρηναίο. Εκείνη την ημέρα, λοιπόν, θα λάβουν χώρα εορταστικές εκδηλώσεις.

Εξάλλου, όπως έγινε γνωστό, ανάλογη τιμητική συνοδική εκδήλωση θα γίνει την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου και στα Χανιά. Σημειώνεται ότι στους επετειακούς εορτασμούς ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος θα εκπροσωπηθεί από το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Σεβαστείας, Δημήτριο.

«Με ιδιαίτερη χαρά, η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας Κρήτης ανακοινώνει ότι με ομόφωνη απόφαση αυτής θα εορτασθεί η επέτειος της συμπλήρωσης δέκα ετών (2006-2016) αρχιεπισκοπικής διακονίας του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ειρηναίου, προέδρου της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης.

Συγκεκριμένα, στο Ηράκλειο έχει ορισθεί ως ημέρα τιμής προς τον Σεπτό Πρωθιεράρχη της Εκκλησίας Κρήτης η Τετάρτη 23η Αυγούστου 2017, ημέρα της ονομαστικής του εορτής. Στα Χανιά η ανάλογη τιμητική συνοδική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017 και θα ανακοινωθούν λεπτομέρειες προσεχώς.

Το πρωί της 23ης Αυγούστου θα τελεσθεί Συνοδική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Μηνά Ηρακλείου, για την ονομαστική εορτή του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ειρηναίου.

Στις 7:30 το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα πραγματοποιηθεί τιμητική επετειακή εκδήλωση στον Ιερό Ναό Αγίου Πέτρου στο Μπεντενάκι, στην παραλιακή λεωφόρο του Ηρακλείου, η οποία θα περιλαμβάνει βυζαντινούς ύμνους, τραγούδια, φωτογραφικό υλικό και ομιλητικές αναφορές στην αρχιεπισκοπική διακονία και την δεκαετή πορεία του τιμωμένου Πρωθιεράρχου.

Στους επετειακούς αυτούς εορτασμούς την ΑΘΠ, τον Οικουμενικό μας Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο θα εκπροσωπήσει ο Σεβ. Μητροπολίτης Σεβαστείας κ. Δημήτριος.

Η Ιερά Σύνοδος προσκαλεί όλους, τον ιερό κλήρο, τις μοναστικές αδελφότητες, τους εντιμ. άρχοντες και τον ευσεβή λαό της Μεγαλονήσου Κρήτης, να αποδώσουμε όλοι μαζί την πρέπουσα τιμή και ευχαριστία προς τον τιμώμενο Πρωθιεράρχη και σεπτό πρόεδρο της Αποστολικής Εκκλησίας της Κρήτης, ο οποίος αφοσιωμένα και υποδειγματικά αναλίσκεται καθημερινώς για το καλό της Εκκλησίας της Κρήτης και των ευλογημένων ανθρώπων της», αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας της Κρήτης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News