default-image

Ένταση και "μπλόκο" σε μπετονιέρες για το Φράγμα Αποσελέμη

Κρήτη
Ένταση και "μπλόκο" σε μπετονιέρες για το Φράγμα Αποσελέμη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένταση σημειώθηκε στο Οροπέδιο Λασιθίου το πρωί της Πέμπτης για τα έργα στον Αποσελέμη.

Σύμφωνα με το fonien.gr o δήμαρχος Γιάννης Στεφανάκης σταμάτησε  6 μπετονιέρες που πήγαν να ξεκινήσουν εργασία με την παρέμβαση της αστυνομίας.

Όπως έχει δηλώσει ο δήμαρχος Οροπεδίου  «Από το 2014 εμείς έχουμε θέσει στην ατζέντα συγκεκριμένα ζητήματα. Έχουμε δεσμεύσεις από την Πολιτεία ότι θα γίνουν, αλλά δεν προχωράνε, ενώ από το 2014, σε κάθε τόνο και σε κάθε σύσκεψη για το φράγμα Αποσελέμη, τους έχω πει ότι, εφόσον δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα του Οροπεδίου Λασιθίου, δεν πρόκειται να λειτουργήσει το φράγμα. Τέλος. Και μάλιστα έχει πάρει ομόφωνη απόφαση, στηρίζοντας τα αιτήματά μας, και η ΠΕΔ Κρήτης»

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΣΤΕΡΕΥΕΙ ΤΟ ΦΡΑΓΜΑ ΑΠΟΣΕΛΕΜΗ

Τ έργα ανάπτυξης στο δήμο Οροπεδίου Λασιθίου με επίκεντρο τις εξελίξεις στο φράγμα Αποσελέμη συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχε ο Δήμαρχος Γιάννης Στεφανάκης με την Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου Πελαγία Πετράκη.

Στη συνάντηση, στη Π.Ε. Λασιθίου στον Αγ Νικόλαο, η Αντιπεριφερειάρχης  εξέφρασε την απόλυτη στήριξη της στις αποφάσεις του Δήμου αλλά και της ΠΕΔ Κρήτης για την υλοποίηση των προαπαιτούμενων που έχουν θέσει για την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων στο φράγμα Αποσελέμη. Μάλιστα η κ. Πετράκη και ο κ.  Στεφανάκης συμφώνησαν στην ενιαία αντιμετώπιση του θέματος-σύμπραξη δυνάμεων για την υλοποίηση των δεσμεύσεων που έχουν ληφθεί για την ολοκλήρωση του έργου.

Εν τω μεταξύ την Παρασεκυή πραγματοποιείται συγκέντρωση για το θέμα με ανοικτό κάλεσμα σε όλους για το θέμα που έχει δημιουργηθεί.

Φωτογραφία αρχείου

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News