default-image

Σε ύφεση ο ιός του Δυτικού Νείλου

Υγεία
Σε ύφεση ο ιός του Δυτικού Νείλου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε ύφεση βρίσκεται η εξάπλωση του Ιού του Δυτικού Νείλου, δήλωσαν σήμερα, στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας, σε κοινή συνέντευξη Τύπου, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης και ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ.

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου ανακοίνωσε ότι δεν έχουν αναφερθεί άλλα κρούσματα και είπε ότι η θετική εξέλιξη συνιστά αποτέλεσμα της άριστης συνεργασίας που υπάρχει με το ΚΕΕΛΠΝΟ και τις δημοτικές αρχές, αλλά και του γεγονότος ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου ασχολήθηκε άμεσα με την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Όπως είπε, από τα πρώτα κρούσματα και λίγες ώρες μετά τη γνωστοποίηση του πρώτου καταγεγραμμένου περιστατικού, ενεργοποιήθηκε ο μηχανισμός της Περιφέρειας, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη και υιοθετήθηκε πολιτική δημόσιας αναφοράς προς τους πολίτες με πλήρη διαφάνεια.

Παρατηρητήριο Δημόσιας Υγείας

Ο κ. Τατούλης ανακοίνωσε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα δημιουργήσει «Παρατηρητήριο Δημόσιας Υγείας», προκειμένου να έχει άμεση αντίληψη των σύγχρονων κινδύνων που απειλούν τη δημόσια υγεία.

«Το σημαντικότερο στοιχείο στα θέματα υγείας και βαθιά μας πεποίθηση είναι η άμεση ενημέρωση των πολιτών. Δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα και είμαστε πεπεισμένοι ότι η καλύτερη ενημέρωση στους πολίτες, δημιουργεί τις προϋποθέσεις βέλτιστης αντιμετώπισης, ακόμα και των μεγαλύτερων προβλημάτων» τόνισε.

Τατούλης: Όταν αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα ενωμένοι, μπορούμε να τα καταφέρουμε

«Η άψογη συνεργασία όλων των αρμόδιων θεσμικών φορέων (υπουργείο Υγείας, ΚΕΕΛΠΝΟ, Περιφέρεια Πελοποννήσου, δημοτικές αρχές, πανεπιστήμια) και η καλή εκτέλεση έργου από την αναπτυξιακή εταιρεία της Περιφέρειας «Πελοπόννησος ΑΕ» αποδεικνύει ότι όταν αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα ενωμένοι, με υψηλό αίσθημα ευθύνης, υπηρετώντας το δημόσιο συμφέρον, τότε μπορούμε πραγματικά να τα καταφέρουμε» τόνισε ο κ. Τατούλης και αναφέρθηκε ειδικά στην προσφορά των υπηρεσιών δημόσιας υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στον διευθυντή Βασίλη Διαμαντόπουλο.

Ρόζενμπεργκ: Άριστη η συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Το μοντέλο θα εφαρμόζεται σε ανάλογες περιπτώσεις

Ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ χαρακτήρισε άψογη τη συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, έκανε ειδική αναφορά στην υλοποίηση του προγράμματος της κωνοποκτονίας και συνεχάρη τον κ. Τατούλη για τα αποτελέσματα των δράσεων της Περιφέρειας στην αντιμετώπιση της ελονοσίας στον δήμο Ευρώτα της περιφερειακής ενότητας Λακωνίας πριν από λίγα χρόνια.

«Η άμεση κινητοποίηση της Περιφέρειας Πελοποννήσου και οι πρωτοβουλίες του περιφερειάρχη αποτελούν παρακαταθήκη για όλη τη χώρα. Πλέον το μοντέλο της υλοποίησης του συγκεκριμένου έργου από την Περιφέρεια Πελοποννήσου θα εφαρμόζεται σε όλες τις περιπτώσεις παρόμοιων προβλημάτων δημόσιας υγείας» δήλωσε ο κ. Ρόζενμπεργκ.

ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News