Ειδήσεις

Ετοιμασίες Τσίπρα για τη ΔΕΘ, αλλά και την κάθοδο στην Κρήτη

Επί ποδός βρίσκεται το Μέγαρο Μαξίμου τόσο για την παρουσία του πρωθυπουργού στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης το Σεπτέμβριο, όσο και για το επόμενο περιφερειακό συνέδριο, που θα γίνει στην Κρήτη, το διήμερο 20 και 21 Σεπτεμβρίου.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να επισκεφτεί τη Θεσσαλονίκη για διάστημα περίπου μίας εβδομάδας - και όχι του καθιερωμένου 48ώρου - στη διάρκεια της οποίας θα έχει επαφές με τοπικούς φορείς. Σημειώνεται ότι αυτή θα είναι η πρώτη ΔΕΘ από τότε που άρχισε να λειτουργεί το γραφείο πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη.

Κατά την παραμονή του πρωθυπουργού στην πόλη, αλλά και στην ομιλία του, θα επιχειρηθεί η προβολή του κυβερνητικού έργου, ειδικά σε θέματα που αφορούν χρονίζοντα προβλήματα της Θεσσαλονίκης (απόδοση στρατοπέδων, ΟΑΣΘ, μετρό κ.ά.), όπως ανέφεραν κυβερνητικές πηγές στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Αναφορικά με την προετοιμασία του επόμενου περιφερειακού συνεδρίου, στην Κρήτη μεταβαίνει σήμερα ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης, ενώ είχε προηγηθεί συνεργασία με τον περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη την περασμένη Παρασκευή στο Μέγαρο Μαξίμου. Σήμερα, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Χρ. Βερναρδάκης θα έχει συναντήσεις με τοπικούς φορείς, όπως επίσης και σύσκεψη με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο νησί και τα τοπικά στελέχη του κυβερνώντος κόμματος. Τα όσα θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός από το νησί μας θα βρεθούν στο επίκεντρο των επαφών των τοπικών στελεχών με τον υπουργό, ώστε οι όποιες εξαγγελίες να περιλαμβάνουν θέματα που "καίνε" την Κρήτη.

Η κάθοδος του πρωθυπουργού για περιφερειακό συνέδριο στην Κρήτη θα γίνει το διήμερο 20 και 21 Σεπτεμβρίου, όπως έχει αναφέρει πρόσφατα η "Νέα Κρήτη". Μεταξύ των θεμάτων που θα περιληφθούν στην ατζέντα αναμένεται ότι θα είναι το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι αλλά και ο διαγωνισμός για τους υδρογονάνθρακες που ξεκίνησε ήδη να "τρέχει" και αφορά στο Ιόνιο και την Κρήτη.

Όσον αφορά στην ομιλία του πρωθυπουργού στα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, οι προετοιμασίες είναι πυρετώδεις στο Μέγαρο Μαξίμου, καθώς ως είθισται το περιεχόμενό της αφορά στις βασικές αρχές της οικονομικής πολιτικής που θα ακολουθηθεί από την κυβέρνηση. Η ομιλία αλλά και η επακόλουθη συνέντευξη Τύπου του Αλέξη Τσίπρα έχουν μεγάλο ενδιαφέρον, με δεδομένο ότι το Σεπτέμβριο αναμένεται η επόμενη έξοδος στις αγορές, όπως έχει προϊδεάσει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ενώ με το τέλος των θερινών διακοπών ανοίγει ο φάκελος "τρίτη αξιολόγηση". Θεωρείται μάλλον δεδομένο ότι ο πρωθυπουργός θα εστιάσει στην έξοδο από το μνημονιακό καθεστώς με δεδομένη και την έξοδο στις αγορές, αλλά κυρίως τη λήξη του τρίτου προγράμματος διάσωσης τον Αύγουστο του 2018.

Σχόλια