default-image

"Βαρύ" το ΤΑΠ για τις μεταβιβάσεις ακινήτων

Απόψεις
"Βαρύ" το ΤΑΠ για τις μεταβιβάσεις ακινήτων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε μια διαλυμένη κυριολεκτικά αγορά η οποία δε μπορεί να σταθεί στα πόδια της έρχεται σήμερα η κυβέρνηση να την αποτελειώσει επαναφέροντας ως προϋπόθεση για τις μεταβιβάσεις ακινήτων, μεταξύ των άλλων απαιτούμενων που έχουν συσσωρευτεί, και την βεβαίωση  που αφορά το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας (ΤΑΠ) το οποίο είχε κατάργηση η Κυβέρνηση της ΝΔ το έτος 2014 (αρκούσε μόνο ο λογαριασμός της ΔΕΗ).

Αυτό αναφέρει το στέλεχος της ΝΔ Νίκος Αντωνακάκης τονίζοντας:

Η επαναφορά του βεβαίωσης του ΤΑΠ για να εκδοθεί σήμερα σύμφωνα με τον Νόμο από τις πολεοδομικές υπηρεσίες των Δήμων, προβλέπει την άδεια οικοδομής, διάγραμμα κάλυψης, πρόσφατο λογαριασμό της ΔΕΗ, συμβόλαιο ιδιοκτησίας και πρόσφατο μισθωτηριο αν υπάρχει, πίνακα τ.μ από μηχανικό ή πίνακα ποσοστών οριζόντιας ιδιοκτησίας , τακτοποίηση αυθαιρεσιών σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις καθώς επίσης και λογαρισμό ΔΕΗ κοινοχρήστων χώρων τελευταίου τριμήνου .

ΟΙ αρμόδιοι της Κυβέρνησης πρέπει επιτέλους να αντιληφθούν ότι οι επιπλέον επιβαρύνσεις η μεγάλη καθυστέρηση και η ταλαιπωρία για τους ιδιοκτήτες και τους αγοραστές την στιγμή που τα ακίνητα σηκώνουν ένα μεγάλο βάρος επάνω τους που λέγεται ΕΝΦΙΑ και τροφοδοτούν το μεγαλύτερο μέρος του ετήσιου προϋπολογισμού δεν έχει λογική και το μόνο που θα γίνει είναι  να αποτελειώνουμε μια ώρα αρχύτερα την αγορά ακινήτων που φιλότιμα προσπαθεί να επιβιώσει. Όλοι καταλαβαίνουμε ότι αυτό σημαίνει λιγότερα έσοδα για το κράτος αφού θα ελαχιστοποιηθούν οι πράξεις και μεγάλη ταλαιπωρία χρονική και χρηματική για τους πολίτες .

Οι Δημοτικές Αρχές οφείλουν να διεκδικήσουν από την Κυβέρνηση τα αυτονόητα βοηθώντας την αγορά για να οδηγηθούμε σε μια πραγματική ανάπτυξη και να μην κρίνουν την βεβαίωση για τη μη οφειλή του ΤΑΠ απαραίτητη, καθώς παρέχει στους Ο.Τ.Α. δικλείδα ασφαλείας για την είσπραξη θεσμοθετημένου υπέρ αυτών εσόδου, όταν αυτή δεν διασφαλίζεται μέσω της είσπραξής του από τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας.

Άλλος δρόμος για να σταθούμε στα πόδια μας δεν υπάρχει !!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News