default-image

Γιατί έγινε το "ντου" Πιτσιλή στην Εφορία Ηρακλείου (photo)

Κρήτη
Γιατί έγινε το "ντου" Πιτσιλή στην Εφορία Ηρακλείου (photo)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εντατικοποίηση των ελέγχων κατά της φοροδιαφυγής, αυστηρό μήνυμα για τους δύο εφοριακούς που συνελήφθησαν στη Ρόδο, αλλά και... αξιολόγηση για τους ικανούς, παρά τις όποιες αντιδράσεις, ήταν τα ζητήματα που έθεσε ενώπιον των στελεχών της ΔΟΥ Ηρακλείου ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) Γιώργος Πιτσιλής, ο οποίος μετέβη χθες το πρωί αιφνιδιαστικά στην Υπηρεσία της λεωφόρου Κνωσού, στο Ηράκλειο.

Κατά την απροειδοποίητη "επίσκεψή" του στην εφορία Ηρακλείου, εκτός από την εντατικοποίηση των ελέγχων από τα κλιμάκια της τοπικής ΔΟΥ, ο κ. Πιτσιλής εξέφρασε - μεταξύ άλλων - την ενόχλησή του για το προ μερικών εβδομάδων περιστατικό που έλαβε χώρα στη Ρόδο, με αρνητικούς πρωταγωνιστές δύο ντόπιους εφοριακούς, οι οποίοι συνελήφθησαν καθώς κατηγορούνται ότι δέχτηκαν χρήματα από επιχειρηματία της περιοχής. Πάντως, κατά τη σύντομη παραμονή του στη ΔΟΥ Ηρακλείου, ο Γιώργος Πιτσιλής είπε στους εφοριακούς ότι έχουν την αμέριστη στήριξη του ίδιου - αλλά και της Ελληνικής Αστυνομίας - αναφορικά με τα περιστατικά χειροδικίας σε βάρος τους από φορολογούμενους.

Η απροειδοποίητη "επίσκεψή" του κ.Πιτσιλή στην εφορία

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΙΤΣΙΛΗ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ

Όπως έγινε μάλιστα γνωστό, από χθες το πρωί το κτήριο της ΔΟΥ Χανίων, στην οδό Τζανακάκη, όπου πριν λίγα 24ωρα σημειώθηκε επίθεση από φορολογούμενη, βρίσκεται υπό συνεχή αστυνομική φύλαξη.

Το "ντου" του διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων έγινε χθες, λίγα λεπτά πριν τις 10 το πρωί. Ο διευθυντής της ΔΟΥ Ηρακλείου, ο οποίος βρισκόταν σε άδεια, ειδοποιήθηκε να μεταβεί στην Υπηρεσία, και όντως λίγο αργότερα βρέθηκε στο κτήριο της εφορίας. Αρχικά, λοιπόν, ο κ. Πιτσιλής είχε συνάντηση με την υποδιευθύντρια και τους επόπτες της ΔΟΥ, ενώ αφού έφτασε στην υπηρεσία ο διευθυντής, ο κ. Πιτσιλής μίλησε ενώπιον όλου του προσωπικού της Υπηρεσίας, εκτός φυσικά των εργαζομένων οι οποίοι εξυπηρετούσαν το κοινό.

«Τρέξτε για ελέγχους»

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της εφημερίδας "Νέα Κρήτη", ο Γιώργος Πιτσιλής ενημέρωσε τους εφοριακούς ότι η επίσκεψή του στη ΔΟΥ πραγματοποιήθηκε με αφορμή την παρουσία του στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου, λόγω κοινωνικής υποχρέωσης στην οποία παρέστη.

Ευγενικός, αλλά και χωρίς να "μασάει τα λόγια" του, ο διοικητής της ΑΑΔΕ ήταν ξεκάθαρος εξαρχής. Ζήτησε από τα στελέχη της ΔΟΥ Ηρακλείου να εντατικοποιήσουν τους ελέγχους που πραγματοποιούν τόσο σε επίπεδο Ηρακλείου και Κρήτης, όσο και στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, όπου μεταβαίνουν για φορολογικούς ελέγχους, κατά την περίοδο του καλοκαιριού.  Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Πιτσιλής είπε στα στελέχη της ΔΟΥ ότι περιμένει περισσότερα πράγματα από αυτούς, καθώς τόσο ο νομός Ηρακλείου, όσο και γενικότερα η Κρήτη είναι «ευλογημένος τόπος» και ανήκει στις πλέον οικονομικά εύρωστες περιοχές της χώρας. Ο διοικητής της ΑΑΔΕ ζήτησε να ενταθούν οι φορολογικοί έλεγχοι, ιδιαίτερα την τρέχουσα περίοδο, αφού βρισκόμαστε στην "καρδιά" του καλοκαιριού και το τουριστικό προϊόν της Κρήτης στο αποκορύφωμά του.

Θα προχωρήσει η αξιολόγηση

Ο Γιώργος Πιτσιλής στάθηκε, ωστόσο, και στο ζήτημα της αξιολόγησης του δυναμικού της εφορίας. Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, μπορεί η διαδικασία της αξιολόγησης του προσωπικού να βρίσκεται ακόμη σε εμβρυακό στάδιο, ωστόσο από την πλευρά του διοικητή του ΑΑΔΕ κατέστη σαφές ότι η αξιολόγηση θα προχωρήσει, ακόμη και «αν δεν ανταποκριθούν οι συνδικαλιστές».

Η σύλληψη των δύο στη Ρόδο

Όπως προελέχθη, έγινε σαφής αναφορά και στη σύλληψη των δύο εφοριακών της ΔΟΥ Ηρακλείου, οι οποίοι είχαν συλληφθεί τον περασμένο Ιούνιο στο Νιοχώρι, στην πόλη της Ρόδου, καθώς φέρονται να ζήτησαν χρήματα από επιχειρηματία που δραστηριοποιείται στην ενοικίαση οχημάτων. Πρόκειται για εφοριακούς που υπηρετούν αμφότεροι αρκετά χρόνια στη ΔΟΥ Ηρακλείου, και οι οποίοι είχαν μεταβεί στο "νησί των ιπποτών" προκειμένου να διενεργήσουν προληπτικούς ελέγχους σε επιχειρήσεις του νησιού.

Ο κ. Πιτσιλής ανέφερε ότι είναι ενοχλημένος τόσο με την εν λόγω υπόθεση, όσο και με το περιστατικό με το... σταυρόλεξο στη ΔΟΥ Ηρακλείου, που είχε αποκαλύψει πριν από λίγο καιρό η "Νέα Κρήτη".

Περιστατικά χειροδικίας

Αναφορικά με τα αυξημένα περιστατικά χειροδικίας σε βάρος εφοριακών, που παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα τόσο στην Κρήτη όσο και στην υπόλοιπη χώρα, ο κ. Πιτσιλής είπε στους εργαζόμενους ότι έχουν την αμέριστη στήριξη τόσο του ίδιου, όσο φυσικά και της ΕΛ.ΑΣ.

Όπως ανέφερε ο ίδιος, σύμφωνα με πληροφορίες, στα στελέχη της ΔΟΥ Ηρακλείου σχετικά με την επίθεση που δέχτηκε εφοριακός στην εφορία Χανίων, ενδιαφέρθηκε ο ίδιος για την κατάσταση της υγείας του τελευταίου από την πρώτη στιγμή. Ο κ. Πιτσιλής καταδίκασε απερίφραστα τόσο τις φραστικές επιθέσεις, όσο και τις βιαιοπραγίες κατά ελεγκτικών συνεργείων, όπως ήταν αυτή που έλαβε χώρα πριν μερικές ημέρες στην Πάτμο, όπου επιχειρηματίας ξυλοκόπησε δύο ελεγκτές εφοριακούς.

Σ' αυτό το σημείο πρέπει να τονιστεί ότι από χθες το πρωί, το κτήριο της ΔΟΥ Χανίων, στην οδό Τζανακάκη, βρίσκεται υπό αστυνομική φύλαξη. Εξάλλου, χθες, επρόκειτο να δικαστεί από το Αυτόφωρο η φορολογούμενη, η οποία είναι κατηγορούμενη για την επίθεση στην οποία φέρεται να προέβη πριν λίγες ημέρες στη ΔΟΥ Χανίων. Ωστόσο, η εκδίκαση της υπόθεσης της κατηγορούμενης, η οποία έχει ήδη ζητήσει συγνώμη, αναλαμβάνοντας μάλιστα να αποκαταστήσει τις όποιες υλικές ζημιές προκάλεσε, αναβλήθηκε για την ερχόμενη Δευτέρα.

Ρεπορτάζ: Νικόλας Αγγελίνος

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News