default-image

Παγκόσμια πρωταθλήτρια η Κατερίνα Στεφανίδη!

Σπορ
Παγκόσμια πρωταθλήτρια η Κατερίνα Στεφανίδη!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Κατερίνα Στεφανίδη είναι ανίκητη και το απέδειξε το βράδυ της Κυριακής στο Λονδίνο! Εκεί, στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου ανέβηκε στην κορυφή και πρόσθεσε στη συλλογή της ένα μετάλλιο που της έλειπε.

Η ελληνίδα πρωταθλήτρια του επί κοντώ, μετά το χρυσό στους Ολυμπιακούς αγώνες, ήταν έτοιμη για την παγκόσμια διάκριση και επιβεβαίωσε τις προβλέψεις.

Η Κατερίνα Στεφανίδη έφτασε στην κορυφή του κόσμου και άφησε και πάλι δεύτερη την Αμερικανίδα Σάντι Μόρις, όπως είχε γίνει και πριν ένα χρόνο στο Ρίο.

Εξασφάλισε το άλμα με 4.82μ. αφού η Μόρις απέτυχε στο ίδιο ύψος και στη συνέχεια προσπάθησε δύο φορές στα 4.89 αλλά έριξε τον πήχη.

Στη συνέχεια η Στεφανίδη, με άλμα στα 4.91 μέτρα έκανε πανελλήνιο ρεκόρ, επίδοση όμως που είναι και η καλύτερη φέτος στον κόσμο και η δεύτερη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών σε παγκόσμιο πρωτάθλημα! Το προηγούμενο πανελλήνιο ρεκόρ ήταν επίσημο δικό της με 4.90μ.

Μάλιστα προσπάθησε να περάσει και τα 5 μέτρα αλλά είχε τρεις αποτυχημένες προσπάθειες στα 5.02μ.

Αφού ολοκλήρωσε τον αγώνα πήρε την ελληνική σημαία και έκανε το γύρο του θριάμβου, γνωρίζοντας την αποθέωση από τον κόσμο στο στάδιο του Λονδίνου.

Η Κατερίνα Στεφανίδη ανέβηκε στην πρώτη θέση του βάθρου για 3η συνεχόμενη διοργάνωση μετά το Πανευρωπαϊκό του Άμστερνταμ και τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News