Ειδήσεις

Βανδάλισαν τη μνήμη αγωνιστών στα Καμίνια

Ούτε τρεις εβδομάδες δεν παρέμεινε η τιμητική πλάκα για τους εκτελεσθέντες του Έκτακτου Στρατοδικείου Ηρακλείου, κατά τον Εμφύλιο, που είχε τοποθετηθεί στην πλατεία της Αγίας Βαρβάρας.

Ούτε τρεις εβδομάδες δεν παρέμεινε η τιμητική πλάκα για τους εκτελεσθέντες του Έκτακτου Στρατοδικείου Ηρακλείου, κατά τον Εμφύλιο, που είχε τοποθετηθεί στην πλατεία της Αγίας Βαρβάρας, στα Καμίνια.

Όπως καταγγέλλει η Τομεακή Επιτροπή Ηρακλείου του ΚΚΕ, η πλάκα που είχε τοποθετηθεί κατά τη διάρκεια τιμητικής εκδήλωσης, στις 15 Ιουλίου, κοντά στον τόπο εκτέλεσης και ταφής τουλάχιστον 10 κομμουνιστών και άλλων λαϊκών αγωνιστών, την περίοδο 1947-48, αποκαθηλώθηκε «από γνωστούς θρασύδειλους της περιοχής, που δρουν τη νύχτα, όπως τα διάφορα φασιστοειδή».

Το γεγονός αυτό δεν πτοεί, πάντως, το Κομμουνιστικό Κόμμα, το οποίο προανήγγειλε ότι η εν λόγω πρόκληση δε θα μείνει αναπάντητη, καθώς όχι μόνο θα γίνει αποκατάσταση της τιμητικής πλάκας, αλλά θα ανεγερθεί στο συγκεκριμένο σημείο και μνημείο για τους εκτελεσθέντες.

ΝΑΣ

Σχόλια