Ειδήσεις

«Κοινό μυστικό» η ανεξέλεγκτη χρήση αερίου γέλιου στην Κρήτη

Ασύλληπτες διαστάσεις έχει λάβει χρήση αερίου γέλιου από νεαρούς τουρίστες στα τουριστικά θέρετρα όλης της χώρας, από τα οποία ουδόλως εξαιρούνται οι περιοχές Χερσονήσου και Μαλίων.

Η ευκολία με την οποία οποιοσδήποτε θαμώνας μπορεί μέσα σε ελάχιστα λεπτά, και με κόστος 5€, να βρεθεί με ένα μπαλόνι στα χέρια, είναι κάτι παραπάνω από κοινό μυστικό.

Νεαροί τουρίστες, κυκλοφορούν απροκάλυπτα γύρω από τα νυχτερινά μαγαζιά με τα μπαλόνια που αγοράζουν στα χέρια, όπως εξηγούν κάτοικοι της περιοχής στο φακό της ΚΡΗΤΗ TV.

Η ποσότητα - μαμούθ που αποκάλυψε η έφοδος αστυνομικών σε μπαρ της Χερσονήσου, όπου κατασχέθηκαν πάνω από 1600 αμπούλες, είναι μόνο η κορυφή ενός παγόβουνου, με αθέατο τον σοβαρό κίνδυνο που διατρέχει όποιος καταναλώσει υποξείδιο του αζώτου.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «ΠΙΑΣΤΗΚΑΝ» ΜΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1.600 ΑΜΠΟΥΛΕΣ ΜΕ ΑΕΡΙΟ «ΘΑΝΑΤΟ»

Άγνοια κινδύνου από την κατανάλωση υποξειδίου του αζώτου, δηλώνουν νεαροί τουρίστες στην ΚΡΗΤΗ TV, λίγες ώρες μετά το καίριο πλήγμα που πέτυχε το αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου στη μαζική διακίνηση φιαλιδίων μέσω νυχτερινού καταστήματος.

Η χρήση του αποκαλούμενου hippy crack, είναι σχεδόν καθολική από τους νεαρούς βρετανούς που γνωρίζουν καλά πως δεν κινδυνεύουν να συλληφθούν ακόμη και κάνουν χρήση του αερίου ακόμη και στη μέση του δρόμου.

Και στη Βρετανία οι αρχές ψάχνουν τρόπο να αποσύρουν από την αγορά το αέριο που χρησιμοποιείται για την παρασκευή τροφίμων, χωρίς ο πέλεκυς της δικαιοσύνης να μπορεί να αγγίξει ουσιαστικά όσους το σερβίρουν στη νεαρή πελατεία τους.

Την ανάγκη δραστικού ελέγχου στη διακίνηση του υποξειδίου του αζώτου, επισημαίνει ο δήμαρχος Χερσονήσου καθώς οι αστυνομικές επιχειρήσεις δεν αρκούν για να αποτρέψουν την παράνομη χρήση του.

Η έφοδος έγινε σε μπαρ της Χερσονήσου γύρω από το οποίο είχε στηθεί ένα επικίνδυνο γαϊτανάκι με στόχο το εύκολο κέρδος. Αστυνομικές πηγές υπολογίζουν ότι κάθε βράδυ τα έσοδα από τα τουλάχιστον 500 μπαλόνια με αέριο γέλιου που πωλούσαν ο Ουκρανός υπεύθυνος του καταστήματος και οι νεαρές βρετανίδες που χρησιμοποιούσε, ξεπερνούσαν τις 2.500 €. Άνδρες του Τμήματος Χερσονήσου έφτασαν στην πηγή έχοντας εντοπίσει στοιχεία για τον τρόπο διακίνησης των φιαλιδίων.

Εκτός από τον 26χρονο ουκρανό υπεύθυνο λειτουργίας του μπαρ που σέρβιρε απευθείας στους νεαρούς θαμώνες την επικίνδυνη εμπειρία, πληροφορίες αναφέρουν πως χρησιμοποιούσε κυρίως νεαρές βρετανίδες  που κυκλοφορούσαν στους γύρω δρόμους με σήμα κατατεθέν τσαντάκια μέσης μέσα στα οποία έκρυβαν τις αμπούλες τις οποίες πουλούσαν στους τουρίστες.

Πίσω από τη μπάρα αλλά και σε αποθηκευτικό χώρο του καταστήματος η έρευνα αποκάλυψε 1646 πλήρη φιαλίδια με υποξείδιο του αζώτου, 9 κουτιά τα οποία περιείχαν αμπούλες με υποξείδιο του αζώτου, 18 φιαλίδια κενού περιεχομένου, 9 τσαντάκια μέσης, με πλαστικά μπαλόνια και με υποξείδιο του αζώτου, 18 χρησιμοποιημένα πλαστικά μπαλόνια και άλλα 1.353 μπαλόνια που δεν είχαν χρησιμοποιηθεί

Πρώτος κατέληξε στα κρατητήρια ο 26χρονος Ουκρανός ενώ ακολούθησε και η σύλληψη του 54χρονου ιδιοκτήτη, οι οποίοι παραπέμφθηκαν στο αυτόφωρο για παράβαση του άρθρου 281 του ποινικού κώδικά που αφορά στη νοθεία τροφίμων και την  πρόκληση βλαβών στην υγεία των καταναλωτών.

Ρεπορτάζ: Έλλη Κοκάλη

Σχόλια