default-image

Ζητούν ανοχή της Τροχαίας για το πάρκινγκ "του μεροκάματου"

Κρήτη
Ζητούν ανοχή της Τροχαίας για το πάρκινγκ "του μεροκάματου"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την άρση μιας μεγάλης αδικίας, η οποία - σύμφωνα με ξενοδοχοϋπαλλήλους του νομού Ηρακλείου - λαμβάνει χώρα το τελευταίο διάστημα, ζήτησε η Επιτροπή Αγώνα των ξενοδοχοϋπαλλήλων του νομού Ηρακλείου.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της Επιτροπής, έγινε παρέμβαση στο διοικητή της Τροχαίας Ηρακλείου, λόγω των κλήσεων που λαμβάνουν εργαζόμενοι σε ξενοδοχεία, οι οποίοι παρκάρουν τα αυτοκίνητά τους σε συγκεκριμένη περιοχή της λεωφόρου Στέλιου Καζαντζίδη, στο Ηράκλειο, για να πάνε κάθε μέρα στη δουλειά τους.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην επίμαχη ανακοίνωση, η παρέμβαση πραγματοποιήθηκε μετά από καταγγελίες που έγιναν από ξενοδοχοϋπαλλήλους που σταθμεύουν τα οχήματά τους στην περιοχή της γέφυρας της εθνικής, στη Στέλιου Καζαντζίδη.

Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι, όπως λένε, δεν έχουν την οικονομική ευχέρεια να πληρώνουν «επιπλέον χαράτσια και πρόστιμα», επειδή παρκάρουν τα αυτοκίνητά τους για να πάνε «για μεροκάματο».

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα των ξενοδοχοϋπαλλήλων, αφενός ζητήθηκε από το διοικητή της Τροχαίας να διαγραφούν τα πρόστιμα των συναδέλφων τους που δέχτηκαν κλήσεις, και αφετέρου να μην κόβονται κλήσεις στα οχήματα που σταθμεύουν στις "πιάτσες" των ξενοδοχοϋπαλλήλων.

Εξάλλου, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση, ο διοικητής της Τροχαίας είπε ότι θα δείξει ανοχή στα σημεία που αποτελούν "πιάτσες" μέχρι το τέλος της σεζόν.

Η ανακοίνωση

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα Ξενοδοχοϋπαλλήλων του νομού Ηρακλείου αναφέρονται τα εξής: «Η Επιτροπή Αγώνα Ξενοδοχοϋπαλλήλων νομού Ηρακλείου και οι εκλεγμένοι συνδικαλιστές με το ψηφοδέλτιο της Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας (ΔΑΣ) στο Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Νομού Ηρακλείου πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στο διοικητή της Τροχαίας Ηρακλείου για το ζήτημα των κλήσεων στα παρκαρισμένα αυτοκίνητα των ξενοδοχοϋπαλλήλων, που έχει ενταθεί το τελευταίο διάστημα.

Η παρέμβαση πραγματοποιήθηκε μετά από καταγγελίες που λάβαμε από συναδέλφους ξενοδοχοϋπαλλήλους, οι οποίοι πάρκαραν τα αυτοκίνητά τους στη λεωφόρο Καζαντζίδη, στην περιοχή της γέφυρας της εθνικής (πιάτσα ξενοδοχοϋπαλλήλων Αλικαρνασσού) το προηγούμενο διάστημα για να πάρουν το λεωφορείο και να πάνε στην εργασία τους. Οι καταγγελίες ανέφεραν ότι, κατά την επιστροφή τους από τα ξενοδοχεία, οι συνάδελφοι βρήκαν κλήσεις στα αυτοκίνητά τους από την Τροχαία για παράνομο παρκάρισμα. Τα πρόστιμα είναι στο ύψος των 80 ευρώ για το κάθε αυτοκίνητο.

Στην παρέμβαση κάναμε γνωστό στο διοικητή της Τροχαίας ότι η οικονομική κατάσταση όλων των συναδέλφων είναι τραγική. Παρά τα ρεκόρ τουριστών κάθε χρόνο, οι ξενοδοχοϋπάλληλοι βλέπουμε απώλειες στα εισοδήματά μας και στα εργασιακά μας δικαιώματα. Στην κυριολεξία όλοι δουλεύουμε ήλιο με ήλιο για έξι μήνες το χρόνο, για να εξασφαλίσουμε τις βασικές μας ανάγκες, ενώ πολλές φορές οι μισθοί μας δε φτάνουν ούτε γι' αυτές. Ενώ οι ξενοδόχοι βγάζουν δισεκατομμύρια ευρώ στις πλάτες μας, για εμάς μεγαλώνει συνεχώς η εκμετάλλευση και η καταπίεση, ο εργοδοτικός αυταρχισμός και η τρομοκρατία, η εντατικοποίηση μέχρι εκεί που ο ανθρώπινος οργανισμός δεν αντέχει παραπέρα.

Στην κυριολεξία δουλεύουμε για ένα κομμάτι ψωμί και δεν μπορούμε να πληρώνουμε επιπλέον χαράτσια και πρόστιμα, επειδή παρκάραμε για να πάμε για μεροκάματο. Δε μας περισσεύουν ούτε τα 40, ούτε τα 80 ευρώ, που κυριολεκτικά ματώνουμε για να τα βγάλουμε στις γαλέρες των ξενοδοχείων.

Γι' αυτό το λόγο ζητήσαμε από το διοικητή της Τροχαίας Ηρακλείου να διαγράψει τα πρόστιμα όλων των συναδέλφων που έλαβαν κλήση στο αυτοκίνητό τους και να δώσει εντολή για όλο το διάστημα της τουριστικής σεζόν, έως αρχές Νοέμβρη, ώστε οι άνδρες της Τροχαίας να μην κόβουν κλήση σε κανένα αυτοκίνητο που παρκάρει στα συγκεκριμένα σημεία που θεωρούνται "πιάτσες" των ξενοδοχοϋπαλλήλων, αφού η πλειοψηφία των αυτοκινήτων ανήκει σε ξενοδοχοϋπαλλήλους.

Ο διοικητής της Τροχαίας από την πλευρά του ανέφερε ότι θα δείξει ανοχή στα συγκεκριμένα σημεία που αποτελούν "πιάτσες" των ξενοδοχοϋπαλλήλων μέχρι το τέλος της σεζόν».

Ρεπορτάζ: Νικόλας Αγγελίνος

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News