default-image

Έσωσαν 18χρονο που έπεσε στα βράχια από ύψος 40 μέτρων (vid)

Κρήτη
Έσωσαν 18χρονο που έπεσε στα βράχια από ύψος 40 μέτρων (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σκηνές που κόβουν την ανάσα στην απόκρημνη ακτή, κοντά στην παραλία Μαδέ της Αγίας Πελαγίας. Ιδιώτες, κινδυνεύοντας να δουν τα σκάφη τους να τσακίζονται στα βράχια, μεταφέρουν διασώστες της ΕΜΑΚ και λιμενικούς στο σημείο που έχει εντοπιστεί το σώμα ενός 18χρονου τουρίστα, ο οποίος έπεσε σε χαράδρα.

Η μάχη με το χρόνο και η αγωνία για την τύχη του 18χρονου Βέλγου τουρίστα, δεν άφησαν περιθώρια για δεύτερες σκέψεις, καθώς η μεταφορά του νεαρού τραυματία, ήταν σχεδόν αδύνατη από τη στεριά.

Ο αδερφός του θύματος, που τον είδε να γλιστρά στη Χαράδρα, στην προσπάθεια του ίδιου και του 18χρονου να φτάσουν στην απόκρημνη ακτή, σήμανε συναγερμό στις Αρχές, όταν συγκλονισμένος ο αδερφός, έφτασε τρέχοντας σε κοντινό ξενοδοχείο όπου βρίσκονταν οι γονείς τους.

Λιμενικοί, αστυνομικοί, διασώστες του ΕΚΑΒ και της 3ης ΕΜΑΚ προσπαθούσαν επί ώρα να προσεγγίσουν το σημείο και να δουν σε τι κατάσταση βρισκόταν ο 18χρονος, ο οποίος έπεσε στα βράχια από ύψος, περίπου, 40 μέτρων.

Παρά τον κίνδυνο και τις δυσκολίες, το πρώτο σκάφος παρέλαβε τον τραυματία και τον μετέφερε σε μεγαλύτερο, με το οποίο ο 18χρονος, σοβαρά τραυματισμένος στα πόδια και τη λεκάνη, έφτασε μέχρι το αλιευτικό καταφύγιο της Παντάνασσας, όπου τον περίμενε τόσο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, όσο και οι γονείς του, οι οποίοι γεμάτοι φόρτιση και συγκίνηση προσπαθούσαν να ευχαριστήσουν τους διασώστες, που κατάφεραν να σώσουν τη ζωή του 18χρονου, παρότι κινδύνευσαν και οι ίδιοι.

Δείτε τις σκηνές που κόβουν την ανάσα από την επιχείρηση διάσωσης:

Ρεπορτάζ: Έλλη Κοκάλη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News