default-image

Η Εκκλησία απαγόρευσε τα "πάντα" στον ιερέα με το χασίς

Κρήτη
Η Εκκλησία απαγόρευσε τα "πάντα" στον ιερέα με το χασίς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άκαριαία  ήταν η αντίδραση της Εκκλησίας της Κρήτης  για τον 49χρονο εφημέριο που φέρεται να καλλιεργούσε κάνναβη μέσα σε γλάστρες στο σπίτι του σε χωριό της ευρύτερης περιοχής της Μεσαράς.

Η είδηση της σύλληψης του προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση και στους κόλπους της Εκκλησίας ενώ σήμερα σε ανακοίνωσή της Ιεράς Μητρόπολης Γορτύνης και Αρκαδίας γίνεται γνωστό ότι απαγορεύεται στον κληρικό η τέλεση κάθε είδους ιεροπραξίας μέχρι την έκδοση απόφασης από τα Δικαστήρια της Εκκλησίας .

Στο Επισκοπικό Δικαστήριο

Ο φάκελος της δικογραφίας που σχηματίστηκε σε βάρος του ιερέα διαβιβάστηκε στη Μητρόπολη Γορτύνης και Αρκαδίας. Όπως ανέφερε μάλιστα μιλώντας στην "ΚΡΗΤΗ TV" και την εφημερίδα  "Νέα Κρήτη" ο Μητροπολίτης Γορτύνης και Αρκαδίας, Μακάριος, άμεσα τίθενται σε ισχύ  οι κανόνες που προβλέπουν οι νόμοι περί των εκκλησιαστικών δικαστηρίων και ο Καταστατικός Χάρτης της Εκκλησίας Κρήτης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ : Ο ΙΕΡΕΑΣ ΟΜΟΛΟΓΗΣΕ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙ ΧΡΗΣΗ ΧΑΣΙΣ ΚΑΙ ΑΦΕΘΗΚΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

Με λίγα λόγια, ο 49χρονος ιερέας αναμένεται να παραπεμφθεί στο Επισκοπικό Δικαστήριο, το οποίο συγκροτείται από τον ίδιο το Μητροπολίτη και δύο κληρικούς. Το Επισκοπικό Δικαστήριο θα διενεργήσει, ακολούθως, ανάκριση για την υπόθεση.

Η σημερινή ανακοίνωση από την Μητρόπολη Γορτύνης και Αρκαδίας έχει ως εξής:

Η Ιερά Μητροπόλη Γορτ?νης και Αρκαδ?ας κατόπιν έγγραφης ενημέρωσης από κρατική αρχή, περί παράβασης του Ν. 4139/2013 «Περί εξαρτησιογόνων ουσιών» και του Ν. 2168/1993 «Περί όπλων» από κληρικό της, γνωρίζει ότι σύμφωνα με Ι. Κανόνες της Εκκλησίας, το Ν. 4149/1961 «Περί Καταστατικού Χάρτου της εν Κρήτη Ορθοδόξου Εκκλησίας» και το Ν. 5383/1932 «Περί των εκκλησιαστικών δικαστηρίων και της προ αυτών διαδικασίας», απαγόρευσε προσωρινά την τέλεση της Θ. Λειτουργίας, Ι. Μυστηρίων, Ι. Ακολουθιών και κάθε άλλη ιεροπραξία στον εν λόγω κληρικό, μέχρι την έκδοση απόφασης από τα Δικαστήρια της Εκκλησίας.-

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους

Ο εφημέριος οδηγήθηκε - χωρίς να φορά τα ράσα του - ενώπιον των δικαστικών Αρχών, με τον εισαγγελέα να του απαγγέλλει κακουργηματική δίωξη. Απολογούμενος, ο ιερέας φέρεται να ισχυρίστηκε ότι είναι περιστασιακά χρήστης κάνναβης. Μετά την απολογία του, ο εφημέριος αφέθηκε ελεύθερος μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσής του. Ωστόσο, του επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι. Ειδικότερα, ο ιερέας θα πρέπει να καταβάλει χρηματική εγγύηση 1.000 ευρώ, ενώ θα πρέπει και να εμφανίζεται μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του. Εξάλλου, του απαγορεύτηκε και η έξοδος από τη χώρα.

Το χρονικό της σύλληψης του ιερέα

Οι διωκτικές Αρχές οδηγήθηκαν στα "ίχνη" του 49χρονου ρασοφόρου, καθώς η συμπεριφορά του φέρεται να είχε κινήσει τις υποψίες στην ΕΛ.ΑΣ. Έτσι, το απόγευμα της Πέμπτης, αστυνομικοί του ΤΑΕ Μεσαράς έκαναν "έφοδο" στο σπίτι του ιερέα, σε γνωστό χωριό του δήμου Φαιστού.

Στην έρευνα που ακολούθησε, οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. βρήκαν - και κατέσχεσαν - δύο δενδρύλλια κάνναβης, τα οποία βρίσκονταν στο στάδιο της ανάπτυξης.  

Οι αστυνομικοί εντόπισαν ακόμη ποσότητα χασίς συνολικού βάρους 95 γραμμαρίων, αλλά και φυσίγγια. Η εικόνα των αστυνομικών, οι οποίοι έβγαιναν από την οικία του ιερέα έχοντας στα χέρια τους τις γλάστρες με τα χασισόδεντρα, άφησε εμβρόντητους τους κατοίκους του χωρίου. Όπως γίνεται εύλογα κατανοητό, η είδηση έγινε γνωστή στην ευρύτερη περιοχή μέσα σε λίγη ώρα...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News