Ειδήσεις

Η γιαγιά "Μα, ρίκα" στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας- vid

Η «Μα, ρίκα!» – Marika! στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας – Προβολές σε Παχειά Άμμο και Καβούσι

Στο διεθνές φεστιβάλ ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας θα κάνει πρεμιέρα και θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ: «Μα, ρίκα!» - Marika! (but, listen).

Την Κυριακή 06/08/2017 στις 11:50 π.μ. στην Παχειά Άμμο Λασιθίου και τη Δευτέρα 07/08/2017 στις 20:15 μ.μ. στο Καβούσι Λασιθίου

Λίγα λόγια για το ντοκιμαντέρ:

Μια επικοινωνιακή γιαγιά που έχει πράγματα να πει και θέλει να την ακούς. Σύντομα καταλαβαίνεις, ότι θέλεις κι εσύ να την ακούς.

Ο αφηγητής που μεταφέρει ιστορίες προγόνων, ενώ αποπειράται και ο ίδιος στη ρίμα εν τέλει, όπως και οι πρόγονοι. Τι σχέση έχουν όμως μεταξύ τους; Πώς μέσα από ένα εκκλησάκι αναφέρεται η ανταλλαγή πληθυσμών, οι φίλοι που έγιναν εχθροί κι αντίστροφα;

Μια ηθογραφία της Κρήτης περασμένων δεκαετιών που όμως ακόμα κατανοούμε. Τα μαθήματα ζωής μέσα από θρησκευτικούς θρύλους και παραδόσεις, έτσι ακριβώς όπως αποδόθηκαν. Μια ζεύξη γενεών εν αγνοία τους και ο διάλογος στο τότε και στο σήμερα. Η απροσδόκητη συνεισφορά των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, όταν η πόρτα της εκκλησίας ήταν κλειστή υπό τον φόβο κλοπής σε μια κοινή ημέρα και το θαύμα του μαζί την ημέρα της γιορτής.

Αληθινές αφηγήσεις που χτίζουν τη μία στην ουσία ιστορία.

Όπως δηλώνουν οι διοργανωτές του Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας:

«Είμαστε μια ομάδα που απαρτίζεται από ανθρώπους με αγάπη και πολυετή εμπειρία στο χώρο του Ντοκιμαντέρ, που φιλοδοξούμε να προσελκύσουμε το ενδιαφέρον του ευρύτερου κοινού στη μοναδική αυτή τέχνη αποτύπωσης του παγκόσμιου πολιτισμού των λαών, καθώς και να αναδείξουμε την Ιεράπετρα, τη νοτιότερη πόλη της Ευρώπης, η οποία αποτελούσε ανέκαθεν το σταυροδρόμι των πολιτισμών και των ηπείρων».

Σχόλια