default-image

Σοκάρει η εικόνα της αποκεφαλισμένης καρέτα – καρέτα

Κρήτη
Σοκάρει η εικόνα της αποκεφαλισμένης καρέτα – καρέτα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προκάλεσε ρίγη συγκίνησης και ευαισθησίας καθώς η θέα της χελώνας με περίσσια φροντίδα να γεννάει τα μικρά της, έδειξε για πολλοστή φορά αλλά με την ίδια ένταση….. τη μαγεία της φύσης.

Στις Γούβες που τις προηγούμενες ημέρες η χελώνα καρέτα - καρέτα γέννησε τα μικρά της ήταν μια στιγμή που παρακολούθησαν με ενθουσιασμό οι λουόμενοι ξένοι και ντόπιοι που θέλησαν να τη βοηθήσουν να γεννήσει με ασφάλεια και να μην απειληθεί είτε η ίδια είτε τα χελωνάκια της.

Στην εικόνα αυτή, η πιο πρόσφατη, αυτή μιας αποκεφαλισμένης καρέτα - καρέτα στην περιοχή των Πέρα Γαλήνων, δείχνει τη διάσταση ανάμεσα στο πώς κάποιοι αντιλαμβάνονται τη φύση και την προστασία ειδών που εντάσσονται στα προστατευόμενα.

Ο εντοπισμός της αποκεφαλισμένης χελώνας δημιούργησε οργή σε φιλοζωικά σωματεία αλλά και επιστήμονες του χώρου, που εξήγησαν ότι οι ποινές, εάν εντοπιστεί ο δράστης ή οι δράστες μιας τέτοιας πράξης, είναι ιδιαίτερα αυστηρές, με δεδομένο ότι πρόκειται εκτός των άλλων και για προστατευόμενο είδος.

Την ίδια ώρα πάντως από τον Σύλλογο Αρχελών για την προστασία της θαλάσσιας χελώνας γίνεται προσπάθεια η χελώνα που γέννησε στις Γούβες να μπορέσει σύντομα να βρει τον κατάλληλο δρόμο να οδηγήσει τα μικρά της στο φυσικό τους περιβάλλον όταν αυτά θα είναι έτοιμα για το μεγάλο τους ταξίδι.

Ρεπορτάζ: Ράνια Μωραΐτη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News