Ειδήσεις

Φυσικό αγχολυτικό η αγνή, Κρητική γη (photos)

Ένα φυσικό αγχολυτικό που φέρνει πιο κοντά τους ανθρώπους στον πραγματικό τους εαυτό είναι η γη για τον Γιώργο Χυντηράκη που μας άνοιξε το μποστάνι του, μας έδειξε τα κηπευτικά που φροντίζει καθημερινά και μεγάλη του χαρά είναι να τα βλέπει να μεγαλώνουν και όταν τα κόβει να τα μοιράζεται με την οικογένειά και τους φίλους του.

Η συνάντηση ορίστηκε για την ευρύτερη περιοχή του Σκαλανίου. Σε ένα σημείο μακριά από τον κεντρικό δρόμο, ο Γιώργος Χυντηράκης με ενδυμασία χαλαρή, μας υποδέχθηκε στο μποστάνι του… Τη μεγάλη του αγάπη τα τελευταία χρόνια που, όπως λέει, του χαρίζει στιγμές γαλήνης και εσωτερικής αναζήτησης.

Φυτεύει το Μάιο και μέχρι προχωρημένο Σεπτέμβριο ή και αργότερα, γεύεται τις ομορφιές του κήπου με τον οποίο ασχολείται καθημερινά, κάνοντας πρόταση σε όσους αναζητούν τρόπους να ξεφύγουν από την έντονη καθημερινότητα και δεν έχουν ακόμη συνειδητοποιήσει τη χαρά της επαφής με τη γη και την ικανοποίηση να γεύεσαι τους καρπούς της μετά από μια ενασχόληση από την οποία μόνο οφέλη μπορείς να αποκομίσεις, όπως λέει.

Μας ξενάγησε στον κήπο του, όπως θα έκανε μια ξενάγηση ενός πραγματικού αξιοθέατου… Ανάμεσα στα κηπευτικά του, τα «μποστανικά του», όπως  λέει, διακρίνεις εύκολα την αγάπη του για την τάξη, την καθαριότητα και την αγάπη για την γη, τη φύση και τα φυτά του που, μπορεί να μην τους τραγουδάει, όπως λέει, αλλά του αρέσει να τα βλέπει σαν παιδιά του που μεγαλώνουν με τη φροντίδα σου και όσο πιο πολύ προσοχή τους δείχνεις τόσο πιο πολύ υπερήφανο σε κάνουν.

Ο αγαπημένος καλλιτέχνης μετά από δεκαετίες σε ένα χώρο απαιτητικό, όπως λέει, και δύσκολο, και αυτό του τραγουδιού και αυτόν της τηλεόρασης, βρήκε τον τρόπο να εκτονώνει την έντασή του αλλά κυρίως να τροφοδοτεί την ηρεμία του, ενώ, όπως εξηγεί, η μεγάλη του χαρά είναι να μοιράζεται τα κηπευτικά του με την οικογένειά και τους φίλους του.

Ρεπορτάζ: Ράνια Μωραΐτη

Σχόλια