Ειδήσεις

Σε ένα χρόνο το μεγαλύτερο αθλητικό πάρκο (photos)

Το πρώτο ανοιχτό αθλητικό πάρκο για την πόλη των Χανίων που αναμένεται να αποτελέσει πόλο έλξης για τη νεολαία και για παιδιά όλων των ηλικιών, κατασκευάζεται στην περιοχή της Αμπεριάς.

Το έργο που χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους του δήμου με το ποσό των 466.523 ευρώ , βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και σύμφωνα με τον δήμαρχο κ. Τάσο Βάμβουκα που χθες επιθεώρησε τις εργασίες, αναμένεται να παραδοθεί την άνοιξη του 2018.

«Είναι μεγάλη η ικανοποίησή μου σήμερα, καθώς ως δημοτική αρχή κάνουμε πραγματικότητα το όνειρο, υλοποιώντας τη δέσμευση προς τους συνδημότες μας, σε συνέχεια της εθελοντικής πρωτοβουλίας των αρχιτεκτόνων της ομάδας P - Public και των κατοίκων της συνοικίας της Αμπεριάς, να αξιοποιήσουμε τον ελεύθερο αυτό χώρο σε μια ιδιαιτέρως πυκνοκατοικημένη περιοχή, δίπλα σε μεγάλο σχολικό συγκρότημα και να τον διαμορφώσουμε σε ανοικτό αθλητικό κέντρο» δήλωσε ο κ. Βάμβουκας επισκεπτόμενος χθες το πρωί τον χώρο όπου εκτελούνται οι εργασίες.

Κάτοικοι της Αμπεριάς ήταν εκείνοι που πριν από αρκετά χρόνια με τη βοήθεια της ομάδας νέων αρχιτεκτόνων p- public και ενεργών πολιτών, άρχισαν να διεκδικούν το δημόσιο χώρο της συνοικίας προχωρώντας μάλιστα τότε σε μικρές παρεμβάσεις.

Οι προσπάθειες τους δικαιώθηκαν με τη δημοτική αρχή των Χανίων να προχωρά τελικά στην εκπόνηση μελέτης από την τεχνική του υπηρεσία σχεδιασμό και την υλοποίηση του πρώτου ανοικτού αθλητικού πάρκου.

Σήμερα, στο υπό κατασκευή αθλητικό πάρκο της Αμπεριάς βρέθηκε και ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Πρωτοβουλία Πολιτών Πρώτα ο Άνθρωπος» κ. Γιάννης Σαρρής ο οποίος πριν από χρόνια πρωτοστάτησε ως κάτοικος στον αγώνα για τη διεκδίκηση του πάρκου.

«Πιστεύουμε ότι η συγκεκριμένη δράση των κατοίκων και των ανθρώπων που ξεκίνησαν αυτή τη διαδικασία, είχε αποτέλεσμα και νομίζω ότι αποτελεί και ένα παράδειγμα για όλη την κοινωνία, το πώς διεκδικούμε τον δημόσιο χώρο» σημείωσε ο κ. Σαρρής.

Το αθλητικό κέντρο θα διαμορφωθεί σε τρία βασικά επίπεδα, διατηρώντας τη σημερινή μορφολογία του εδάφους με τις κατάλληλες παρεμβάσεις, ώστε να είναι οι περιοχές προσβάσιμες σε όλους.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο του έργου προβλέπονται οι ακόλουθες χρήσεις: skate spot με τις κατάλληλες υλικοτεχνικές υποδομές σε δύο σημεία του πάρκου, περιοχή ποδοσφαίρου για παιδιά μικρής ηλικίας σε χλοοτάπητα, περιοχή επιτραπέζιας αντισφαίρισης με την τοποθέτηση τριών τραπεζιών, χώρος υπαίθριου σκακιού, διάδρομος με ελαστικό δάπεδο στίβου για περίπατο και jogging, διαδρομή ποδηλάτου, περιοχή υπαίθριας άθλησης με πιστοποιημένα όργανα γυμναστικής εξωτερικού χώρου που απευθύνονται σε άτομα όλων των ηλικιών και ειδικός χώρος για άτομα με μειωμένη κινητικότητα, περιοχή αναρρίχησης με πιστοποιημένο εξοπλισμό σε κατάλληλη επιφάνεια ασφαλείας, προστατευμένος χώρος για ήπια αθλητική δραστηριότητα νηπίων και παιδιών.

Στη χθεσινή αυτοψία παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΔΚ κ. Σπύρος Σοφιανός, οι Αντιδήμαρχοι Οικονομικών και Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Μιχάλης Βλαχάκης και Γιώργος Ξανθουδάκης, η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Χανίων κ. Ειρήνη Αθανασάκη, μέλη της Δημοτικής Κοινότητας, υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου και κάτοικοι της περιοχής.

Ρεπορτάζ: Βίκυ Παπαδογιαννάκη

Σχόλια