default-image

Ανοίγει απόψε η αυλαία του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Στίβου

Σπορ
Ανοίγει απόψε η αυλαία του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Στίβου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λίγες μόλις ώρες έχουν απομείνει για την έναρξη του 16ου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στο Λονδίνο. Στην πόλη που το 2012 διοργάνωσε εξαιρετικούς Ολυμπιακούς Αγώνες και επιθυμεί να κάνει το ίδιο και φέτος.

Με το κοινό να είναι σίγουρο πως θα στηρίξει τη διοργάνωση και τους Βρετανούς να αναμένουν με αγωνία την έναρξη των αγώνων, όλα δείχνουν πως για άλλη μια φορά ο παγκόσμιος στίβος θα προσφέρει μοναδικό θέαμα.

Η σημερινή,  πρώτη ημέρα των αγώνων περιλαμβάνει δυο προκριματικούς με έντονο ελληνικό ενδιαφέρον. Η Κατερίνα Στεφανίδη και ο Μίλτος Τεντόγλου μετέχουν στον προκριματικό του επί κοντώ και του μήκους αντίστοιχα, έχοντας υψηλές προσδοκίες.

Η Στεφανίδη μετέχει στη διοργάνωση ως το φαβορί για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο επί κοντώ. Είναι άλλωστε η σταθερότερη αθλήτρια της τελευταίας τετραετίας με έξι μετάλλια στην κατοχή της, εκ των οποίων τα τρία χρυσά. Η κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ δεν αναμένεται να αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα για να ξεπεράσει το όριο των 4,60 μ., επίδοση που ξεπέρασε και στους 12 αγώνες που έκανε μέσα στο 2017. Η αθλήτρια του Μίτσελ Κρίερ, που παραμένει αήττητη από τις 5 Φεβρουαρίου ταξίδεψε στο Λονδίνο με 4,85 μ., που είναι η καλύτερη επίδοση φέτος στον κόσμο. Στο Λονδίνο βρίσκονται όλα τα δυνατά ονόματα του αγωνίσματος, οι Αμερικανίδες Τζεν Σουρ (4,83 μ.) και Σάντι Μόρις (4,84 μ.), η Αντζέλικα Σιντόροβα (4,75 μ.)  που επιστρέφει σε μεγάλη διοργάνωση, ως ανεξάρτητη αθλήτρια, η νικήτρια του 2015 Γιάρισλει Σίλβα (4,81 μ.), η αναγεννημένη Χόλι Μπράντσόου (4,81μ.), που παίζει μέσα στην έδρα της και η εξαιρετική πιτσιρίκα Ελίζα ΜακΚάρτνει (4,82 μ.) με ολυμπιακό μετάλλιο το 2016.

Ο πρωταθλητής Ευρώπης στην κατηγορία των Εφήβων Μίλτος Τεντόγλου έχει κάθε λόγο να σκέφτεται πως μπορεί να προκριθεί στον τελικό του μήκους. Ο ταλαντούχος αθλητής χρειάζεται μια επίδοση καλύτερη από τα 8,05 μ., για την απευθείας πρόκριση, που είναι μέσα στις δυνατότητές του. Ο άλτης του Γιώργου Πομάσκι έχει δείξει εξαιρετικά στοιχεία στη διάρκεια της σεζόν και αν μη τι άλλο έχει αποδείξει πως μπορεί να λειτουργεί ακόμη και σε απαιτητικές συνθήκες.

Το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας των αγώνων θα περιλαμβάνει μία από τις σημαντικότερες κούρσες της διοργάνωσης, τον τελικό των 10.000 μ. εκεί όπου μετέχει και ο Μο Φάρα σε μια από τις τελευταίες κούρσες της καριέρας του. Ο Βρετανός, ο οποίος έχει ανακοινώσει πως θα σταματήσει τέλος της σεζόν θέλει να δώσει συνέχεια στο σερί νικών που κρατάει από το 2011 και το Παγκόσμιο της Νταεγού. Ο 34χρονος από τότε κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο σε δύο Ολυμπιακούς Αγώνες και άλλα δύο Παγκόσμια Πρωταθλήματα.

 Σήμερα θα ξεκινήσουν και τα προκριματικά των 100 μ. Ανδρών, με τον τελικό αν έχει προγραμματιστεί για το βράδυ του Σαββάτου.

Το σημερινό πρόγραμμα (ΕΡΤ2)

21.00 100 μ. (Α) πρώτος γύρος

21.20 Δισκοβολία (Α)

21.30 Μήκος (Α), πρ. - Τεντόγλου

21.35 1.500 μ. (Γ)

21.45 Επί κοντώ (Γ) πρ. - Στεφανίδη

22.20 100 μ. (Α)

22.45 Δισκοβολία (Α) πρ.

23.20 10.000 μ. (Α) Τελικός

Πηγή: sportsfeed.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News