Ειδήσεις

Αναβρασμός για τις παρελάσεις, διχάζει το Προεδρικό Διάταγμα

Σε αναβρασμό μέσα στον Αύγουστο βρίσκεται η σχολική κοινότητα με φόντο τις κληρώσεις που λέγεται ότι θα γίνονται για να επιλέγονται οι μαθητές που θα κρατούν τη σημαία ή θα είναι οι παραστάτες στις σχολικές παρελάσεις.

Το θέμα έχει προκαλέσει αναστάτωση, αφού τα ιδιότυπα στρατόπεδα σε ότι αφορά τους εκπαιδευτικούς, από τη μια επικροτούν την αποδέσμευση της επίδοσης στα μαθήματα από τις παρελάσεις... την ώρα όμως που επίσης ένα δυναμικό κομμάτι των εκπαιδευτικών μάλλον διαφωνεί υποστηρίζοντας ότι ο κόπος των παιδιών θα πρέπει να επιβραβεύεται μέσα από αυτή τη διαδικασία.

Σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα, όπως δημοσιεύθηκε στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβέρνησης, οι μαθητές που θα κρατούν τη σημαία ή θα είναι παραστάτες θα προκύπτουν μετά από κλήρωση μέσα στα σχολεία και η απόδοσή τους στα μαθήματα δεν θα έχει καμία σχέση με την επιλογή αυτή.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΣΗΜΑΙΟΦΟΡΟΙ ΜΕ ΚΛΗΡΩΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ

Κάτι που ερμηνεύεται από πολλούς και ως προσπάθεια να χάσουν την σοβαρότητά τους οι παρελάσεις που δεν αποτελούν, όπως είπαν, σχολικό περίπατο, αλλά ένδειξη τιμής σε όσους πάλεψαν για την ελευθερία της χώρας… αποτυπωμένα στο πρόσωπο παιδιών που παλεύουν καθημερινά για να γίνονται καλύτεροι.

Διάσταση, όμως, όπως όλα δείχνουν υπάρχει και σε ότι αφορά τις λειτουργικές διαφοροποιήσεις που αποτυπώθηκαν στο Προεδρικό Διάταγμα και που την ώρα που κάποιοι εκπαιδευτικοί λένε ότι απλοποιεί κάποιες διαδικασίες, όπως οι εγγραφές, κάποιοι άλλοι εξηγούν ότι απλά είναι μια τυπική διαδικασία, καθώς πολλά από αυτά που προστέθηκαν υπάρχουν επίσης ως καθημερινότητα και πρακτική στα σχολεία.

Ρεπορτάζ: Ράνια Μωραΐτη

Σχόλια