Ειδήσεις

«Καλονές» άλλων εποχών στην έκθεση Παλαιάς Μοτοσυκλέτας

Μια βόλτα σε περασμένες εποχές έκαναν οι επισκέπτες της έκθεσης Παλαιάς Μοτοσυκλέτας που πραγματοποιήθηκε για 12η συνεχή χρονιά στα Χανιά και ολοκληρώθηκε χθες.

Μοτοσυκλέτες, τρίκυκλα, μοτοποδήλατα και μηχανές από την εποχή του πολέμου, άριστα συντηρημένες, έκλεψαν τις εντυπώσεις με τους διοργανωτές να τονίζουν ότι η αγάπη των φίλων της παλιάς μοτοσυκλέτας αποδεικνύεται από το γεγονός ότι τα μέλη της Λέσχης Κλασσικής Μοτοσυκλέτας Χανίων διαθέτουν σήμερα 250 δίκυκλα και τρίκυκλα, κατασκευασμένα από το 1914 μέχρι το 1987.

Συνολικά εβδομήντα μοντέλα εκτέθηκαν φέτος στην Πύλη Σαμπιονάρα στην παλιά πόλη των Χανίων παρασύροντας τους επισκέπτες σε ένα νοσταλγικό ταξίδι.

Το πιο παλιό μοντέλο της έκθεσης ήταν μία TRIUMPH του 1914 και το πιο σύγχρονο ήταν του 1987. Στην έκθεση οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν μοτοσυκλέτες που εδώ και χρόνια είναι εκτός παραγωγής, όπως ZUNDAPP, NSU, NORTON, καθώς και τις γνωστές «Φλορέτες».

Οι ιδιοκτήτες τους - μέλη της Λέσχης Κλασσικής Μοτοσυκλέτας τονίζουν ότι χρόνο με το χρόνο οι φίλοι της παλιάς μοτοσικλέτας αυξάνουν.

Ο πρόεδρος της Λέσχης Κλασσικής Μοτοσυκλέτας Χανίων κ. Ανδρέας Ξυνίδης είπε ότι «η παλιά μοτοσικλέτα έχει τη δική της χάρη.

Πάει με μια ταχύτητα η οποία σε ευχαριστεί. Αυτό συμβαίνει επειδή έχει τα χρόνια της και την σεβόμαστε. Δεν είναι για αγώνες. Δεν μπορούμε να πηγαίνουμε με μεγάλες ταχύτητες, διότι οι μηχανές είναι παλιές, δεν αντέχουν και με πόνο τις έχουμε φτιάξει».

Οι παλιές μοτοσικλέτες ωστόσο μπορούν να διανύσουν χιλιάδες χιλιόμετρα. Πρόσφατα μέλος της Λέσχης Κλασσικής Μοτοσυκλέτας Χανίων συμμετείχε σε διεθνές meeting στη Γαλλία διανύοντας με μια μοτοσικλέτα του 1950  μια απόσταση 4.000 χιλιομέτρων.

Ο κ. Παναγιώτης Τσουρουνάκης Ταμίας της Λέσχης Κλασσικής Μοτοσικλέτας Χανίων επεσήμανε: «Η αγάπη μας για τη μηχανή είναι που έχει φέρει σ αυτό το επίπεδο τη λέσχη. Βρίσκουμε ένα μηχανάκι που είναι σωροί από σίδερα, βάζουμε μεράκι, χρόνο και κάποια χρήματα και το κάνουμε να βγει πάλι στο δρόμο».

Όλες οι μοτοσυκλέτες είναι σε άριστη μηχανολογική κατάσταση και πολλές από αυτές κυκλοφορούν στους δρόμους της Κρήτης κλέβοντας τις εντυπώσεις για τη λάμψη και τη φινέτσα τους.

Ρεπορτάζ: Βίκυ Παπαδογιαννάκη

Σχόλια