Ειδήσεις

Μελισσοκόμος από... άμελεια "έβαλε" τη φωτιά στις Μάλες

Οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη του 43χρονου για πυρκαγιά από αμέλεια σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Μάλες Ιεράπετρας Κρήτης.

Ένας 43χρονος Κρητικός φαίνεται να είναι ο υπαίτιος για τη φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα της Τετάρτης στις Μάλες της Ιεράπετρας σημαίνοντας συναγερμό στις αρχές.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας ο 43χρονος ημεδαπός Κ. Σ. του Μ., συνελήφθη από υπαλλήλους του ανακριτικού τμήματος της Π. Υ. Ιεράπετρας, ως υπαίτιος πρόκλησης της συγκεκριμένης πυρκαγιάς, που μέχρι και νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης ήταν υπό μερικό έλεγχο.

Μάλιστα όπως αναφέρεται η φωτιά προκλήθηκε από αμέλεια συνέπεια καπνίσματος των μελισσών, στην αγροτοδασική έκταση των Μαλών, του δήμου Ιεράπετρας Λασιθίου Κρήτης.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Λασιθίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ : ΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΕΦΗΣΥΧΑΣΜΟ ΣΤΗ ΦΩΤΙΑ ΣΤΙΣ ΜΑΛΕΣ

Οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δεν επιτρέπουν σε κανέναν να εφησυχάσει, και οι πυροσβεστικές δυνάμεις θα μείνουν στην περιοχή,  για να σβήσουν εντελώς και τα πιο μικρά κούτσουρα που συνεχίζουν να καπνίζουν σε διάφορα σημεία.

"Έχουν καεί γύρω στα 15 στρέμματα θαμνώδους δασικής έκτασης, ενώ δεν επιτρέψαμε στη φωτιά να πλησιάσει το μοναστήρι της Παναγίαε Εξακουστής και άλλες αγροικίες που υπάρχουν στην περιοχή,» είπε στο  neakriti.gr ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιεράπετρας κ Παναγιώτης Καράμπελλας, ο οποίος κατευθύνει τις πυροσβεστικές δυνάμεις , στο έργο της επιτήρησης της πυρκαγιάς, προκειμένου να αποκλειστεί το ενδεχόμενο τυχόν αναζωπυρώσεων.

Προανάκριση για να βρεθεί ο υπαίτιος εκδήλωσης της πυρκαγιάς στην Ιερά  Μονή Παναγίας της Εξακουστής,  διενεργεί το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Επισημαίνεται στα άτομα που προβαίνουν στο κάπνισμα των μελισσών εντός ή πλησίον αγροτοδασικών εκτάσεων:

•      Να είναι ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΙ κατά τη διάρκεια της εργασίας τους αυτής

•      Να σβήνουν και να μην εγκαταλείπουν, πριν από την αποχώρησή τους από το σημείο, οποιαδήποτε μορφή καύσης υλικών χρησιμοποιούν

•      Να τηρούν όσα ορίζονται από την υπ΄αρίθμ. 9 Πυροσβεστική Διάταξη για τη δραστηριότητα αυτή

•      Η πρόκληση πυρκαγιάς αποτελεί ποινικό αδίκημα και διώκεται σύμφωνα με τα άρθρα 264, 265 και 266 του Ποινικού Κώδικα

Σχόλια