Ειδήσεις

Παρανάλωμα του πυρός φορτηγό στη Σούδα (vid-pics)

Πυρκαγιά σε θάλαμο φορτηγού στο λιμάνι της Σούδας κινητοποίησε λίγο μετά τις 8 το βράδυ την Πυροσβεστική Υπηρεσία Χανίων.

Πυρκαγιά σε θάλαμο φορτηγού στο λιμάνι της Σούδας κινητοποίησε λίγο μετά τις 8 το βράδυ την Πυροσβεστική Υπηρεσία Χανίων.

Η φωτιά ξέσπασε κάτω από άγνωστες συνθήκες και μέσα σε ελάχιστα λεπτά κατέστρεψε ολοσχερώς το σύνολο του φορτιού που αποτελούνταν από εύφλεκτα υλικά.

Ο οδηγός της μεταφορικής εταιρίας στην οποία ανήκε το φορτηγό, παρέλαβε τον θάλαμο από το πλοίο της γραμμής που κατέπλευσε στις 8 το βράδυ και τον μετέφερε στις θέσεις στις οποίες σταθμεύουν τα βαριά οχήματα κοντά στην πλάστιγκα.

Ο ίδιος επέστρεψε, σύμφωνα με πληροφορίες στο πλοίο για να αποβιβάσει και άλλους θαλάμους της εταιρίας ενώ την ίδια στιγμή πυκνοί καπνοί άρχισαν να βγαίνουν απ' τον σταθμευμένο θάλαμο. Χαρτικά, είδη υγιεινής, μονάδες κλιματισμού και άλλα είδη, όλα εύφλεκτα, έγιναν μέσα σε ελάχιστα λεπτά στάχτη.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς κινητοποιήθηκαν τρία οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χανίων και ένα του Ναυστάθμου Κρήτης. Χάρη στις προσπάθειες των πυροσβεστών αποφεύχθηκε η εξάπλωση της φωτιάς σε παρακείμενους σταθμευμένους θαλάμους φορτηγών.

Ρεπορτάζ: Βίκυ Παπαδογιαννάκη

Βίντεο - Φωτογραφίες: Αντώνης Ιγγλεζάκης

Σχόλια