Ειδήσεις

«Κλείδωσε» η ημερομηνία άφιξης του Τσίπρα στην Κρήτη

Τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ετοιμάζεται να υποδεχτεί η Κρήτη, στο πλαίσιο των Περιφερειακών Συνεδρίων του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, σήμερα σε ειδική σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου «κλείδωσε» η ημερομηνία επίσκεψης του Πρωθυπουργού στην Κρήτη, η οποία ορίστηκε για 20 με 22 Σεπτεμβρίου, με την τελευταία ημέρα να επισκέπτεται τα Χανιά.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

Αναβολή πήρε η επίσκεψη Τσίπρα

Όπως είχε αποκαλύψει η ΚΡΗΤΗ TV, αρχικά πρόθεση του Μαξίμου ήταν το Περιφερειακό Συνέδριο να πραγματοποιηθεί τον Ιούλιο, με πιθανότερη ημερομηνία αυτή της 31ης Ιουλίου, σχέδιο που, όμως, πήρε αναβολή για σχεδόν 2 μήνες μετά.

Και αυτό γιατί, όπως ανέφεραν οι πληροφορίες, τοπικά έχει ζητηθεί το Συνέδριο να πραγματοποιηθεί το Σεπτέμβριο κάτι που εξέτασε το Μέγαρο Μαξίμου και όπως αποδείχτηκε, εφάρμοσε.

Πρώτος «σταθμός» η Κρήτη, μετά τη ΔΕΘ

Μάλιστα, στην Κρήτη αναμένεται να είναι η πρώτη εμφάνιση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, μετά την 82η ΔΕΘ, η οποία έχει οριστεί για τις 9 με 17 Σεπτεμβρίου, όπου και αναμένεται να δώσει το «στίγμα» της οικονομικής πολίτικης και διαχείρισης της καθημερινότητας.

Στο αεροδρόμιο Καστελίου θα επικεντρωθεί ο Πρωθυπουργός

Ποικίλη θεματολογία περιλαμβάνει η ατζέντα του Πρωθυπουργού, καθώς τα θέματα που αναμένεται να πέσουν στο «τραπέζι» αφορούν τον πρωτογενή τομέα, τον τουρισμό, τα έργα υποδομών, αλλά κι την τεχνολογία και καινοτομία.

Ενώ, κορωνίδα στην ομιλία του Πρωθυπουργού θα είναι το ζήτημα του αεροδρομίου στο Καστέλι, καθώς η επίσκεψή του θα συμπέσει με τη φάση κήρυξης οριστικού αναδόχου για το διεθνές αεροδρόμιο Καστελίου. Άλλωστε η Κρήτη βρίσκεται στο επίκεντρο της «αναπτυξιακής συζήτησης» με το νέο διεθνές αεροδρόμιο, να αποτελεί ένα «χαρτί» που τα κυβερνητικά στελέχη θέλουν να παίξουν δυνατά.

Συναντήσεις με Αβραμόπουλο και Κρέτσου

Τέλος, στην πρωθυπουργική ατζέντα του, έχουν προγραμματιστεί και δύο συναντήσεις με ευρωπαϊκούς Επιτρόπους. Συγκεκριμένα, ο Πρωθυπουργός αναμένεται να συναντηθεί με τον Έλληνα Επίτροπο Μεταναστευτικής Πολιτικής, κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο, καθώς και με τη Ρουμάνα Επίτροπο Περιφερειακής Πολιτιτικής, κ. Κορίνα Κρέτσου.

Ρεπορτάζ: Νικολέτα Σφακιανάκη

Σχόλια