Ειδήσεις

Πλήθος κόσμου στην υποδοχή της Χείρας του Αγ. Χαραλάμπους

Πλήθος κόσμου με κατάνυξη και δέος συνέρρευσε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά το απόγευμα για να υποδεχτεί την Τιμία Χείρα

Πλήθος κόσμου με κατάνυξη και δέος συνέρρευσε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά το απόγευμα για να υποδεχτεί την Τιμία Χείρα του Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους του Θαυματουργού, από την Ιερά Μονή του Μεγάλου Σπηλαίου Καλαβρύτων.

Ο κόσμος που συνέρρευσε, μικροί και μεγάλοι, με υπομονή και κατάνυξη, περίμεναν για να ασπαστούν το Τίμιο Λείψανο, το οποίο ήρθε στις 6 το απόγευμα, λίγο πριν από την Ακολουθία του Εσπερινού και της Ιεράς Παρακλήσεως προς την Υπεραγία Θεοτόκο.

Υπενθυμίζεται ότι στον κατάμεστο απόψε Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά φυλάσσεται πλήθος ιερών εικόνων του Αγίου, από την εποχή της προστασίας της πόλεως από την πανώλη.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ Η ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΗ ΧΕΙΡΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ

Το ιερό λείψανο θα παραμείνει στον Ναό για λίγες ώρες, μέχρι την αναχώρησή του ατμοπλοϊκώς από το λιμένα Ηρακλείου. Παρακαλούνται οι ευσεβείς Χριστιανοί, να προσέλθουν και να λάβουν τη χάρη του Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους.

Με προεξάρχοντα τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ. Ειρηναίο πραγματοποιήθηκε ευλαβικώς η υποδοχή της αφθάρτου χειρός του Αγίου Χαραλάμπους.

Ποιος ήταν ο άγιος Χαράλαμπος

Ο Άγιος Χαράλαμπος ήταν ιερεύς στη Μαγνησία της Μικράς Ασίας και έζησε επί αυτοκρατορίας του Σεπτιμίου Σεβήρου (193 - 211 μ.Χ.). Όταν το έτος 198 μ.Χ. ο Σέβηρος εξαπέλυσε απηνή διωγμό κατά των Χριστιανών, ο έπαρχος της Μαγνησίας Λουκιανός, συνέλαβε τον Άγιο και του ζήτησε να αρνηθεί την πίστη του.

Όμως ο Άγιος, όχι μόνο δεν το έκανε αυτό, αλλά αντίθετα ομολόγησε στον έπαρχο την προσήλωσή του στον Χριστό και δήλωσε με παρρησία ότι σε οποιοδήποτε βασανιστήριο και να υποβληθεί δεν πρόκειται να αρνηθεί την πίστη της Εκκλησίας.

Τότε η σκοτισμένη και σαρκική ψυχή του Λουκιανού επέτεινε την οργή της και διέταξε να αρχίσουν τα φρικώδη βασανιστήρια στο γέροντα ιερέα.

Πρώτα τον γύμνωσαν και ο ίδιος ο Λουκιανός, παίρνοντας το ξίφος του προσπάθησε να πληγώσει το σώμα του Αγίου.

Όμως αποκόπηκαν τα χέρια του και έμειναν κρεμασμένα στο σώμα του Ιερομάρτυρα και μόνο ύστερα από προσευχή του Αγίου συγκολλήθηκαν αυτά πάλι στο σώμα και ο ηγεμόνας κατέστη υγιής.

Βλέποντας αυτό το θαύμα του Αγίου πολλοί από τους δημίους πίστεψαν στον αληθινό Θεό.

Φωτογραφίες: Νίκος Χαλκιαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια