Ειδήσεις

Ανοίγει τις πύλες της η 5η Έκθεση Βιβλίου Χανίων

Χιλιάδες τίτλοι βιβλίων για μικρούς και μεγάλους αναγνώστες θα βρίσκονται και φέτος στο Ενετικό Λιμάνι στα περίπτερα της 5ης Έκθεσης βιβλίου που διοργανώνει ο δήμος Χανίων σε συνεργασία με βιβλιοπωλεία της πόλης. Η έκθεση ανοίγει τις πύλες της το Σάββατο 5 Αυγούστου και θα διαρκέσει έως τις 19 του μήνα ενώ θα πλαισιωθεί από πλούσιες πολιτιστικές εκδηλώσεις.

«Αγαπάμε το βιβλίο και το στηρίζουμε, ιδιαίτερα μάλιστα στηρίζουμε τους ανθρώπους του βιβλίου, τους συγγραφείς, τους εκδότες και βεβαίως τους βιβλιοπώλες της πόλης μας» τόνισε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Βαρβάρα Περράκη.

«Το βιβλίο για μας είναι παιδεία, είναι πολιτισμός, είναι ο τρόπος που βιώνουμε το γιατί και το πώς του μέσα και του έξω κόσμου μας, είναι η ίδια ιστορία του ανθρώπου» πρόσθεσε η κ. Περράκη  απευθύνοντας κάλεσμα στους δημότες και τους επισκέπτες της πόλης να επισκεφθούν την έκθεση η οποία καλύπτει μια μεγάλη γκάμα θεμάτων, από ποίηση και λογοτεχνία μέχρι ιστορία, μυθολογία, επιστήμες, τέχνες και επαγγέλματα.

«Με ένα πλούσιο πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων και χιλιάδες βιβλία αυτογνωσίας, φαντασίας και πολιτικού ρεαλισμού θα ταξιδέψουμε για δεκαπέντε βραδιές στην επικράτεια του χρέους, της ευθύνης και του ονείρου» επεσήμανε από την πλευρά του το μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής της έκθεσης κ. Χρήστος Μαχαιρίδης.

"Θα σας περιμένουμε στο Ενετικό Λιμάνι μιας πόλης, που προσφέρει τα θέλγητρα της σε κάθε συμπολίτη και επισκέπτη, που επιθυμεί να ζήσει το παρόν στην τεράστια "οθόνη" ενός ηρωικού ιστορικού παρελθόντος" ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μαχαιρίδης. Στο πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων της έκθεσης αναφέρθηκε το μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής Γεωργία Ξηρογιαννάκη.

Η έκθεση θα λειτουργεί από τις 8 το βράδυ ως τα μεσάνυχτα ενώ στις 9 κάθε βράδυ και για όσο διάστημα διαρκέσει η έκθεση, θα ξεκινά το πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων. Οι διοργανωτές εκτιμούν ότι το κοινό θα αγκαλιάσει την έκθεση κι όπως είπαν χαρακτηριστικά «όσο κι αν στις μέρες μας το διαδίκτυο απορροφά μεγάλο μέρος του ελεύθερου χρόνου του σύγχρονου ανθρώπου, πάντα θα υπάρχουν εκείνοι που θα επιλέγουν το βιβλίο για την ψυχαγωγία τους, την καλλιέργεια της ψυχής τους, τον εμπλουτισμό των γνώσεων και του πνεύματος τους».

Ρεπορτάζ: Βίκυ Παπαδογιαννάκη

Σχόλια