Ειδήσεις

Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά κοντά στην Κνωσό (video/photos)

Σε ετοιμότητα εξακολουθούν να είναι οι πυροσβέστες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ηρακλείου από τη φωτιά που ξέσπασε σήμερα το πρωί κοντά στην Κνωσό.

Συγκεκριμένα, η φωτιά εκδηλώθηκε νωρίς το πρωί σε λόφο κοντά στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΦΩΤΙΑ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΚΝΩΣΟ

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η φωτιά εξακολουθεί να είναι υπό μερικό έλεγχο, από τις 10:30 το πρωί, με δύο οχήματα να υπάρχουν στην περιοχή, ενώ πλέον, δεν υπάρχει κανένα ενεργό μέτωπο.

Μάλιστα, το έργο των πυροσβεστών για την κατάσβεση της πυρκαγιάς ήταν αρκετά δύσκολο, καθώς όχι μόνο έπνεαν ισχυροί άνεμοι, αλλά και η φωτιά εκδηλώθηκε σε δύσβατο σημείο.

Συνολικά στην επιχείρηση της κατάσβεσης κλήθηκαν 5 οχήματα και μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος.

Να σημειωθεί ότι η πυρκαγιά κατέκαψε συνολικά 15 στρέμματα γεωργικής έκτασης.

Σε επιφυλακή το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου

Με σήμα του προς όλες τις συναρμόδιες υπηρεσίες το αυτοτελές γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ηρακλείου ενημερώνει, σύμφωνα με δελτίου της Ε.Μ.Υ., για κατάσταση υψηλού κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς σήμερα, Τετάρτη 02/08/2017.

Παράλληλα καλεί σε αυξημένη ετοιμότητα το προσωπικό και μηχανολογικό εξοπλισμό των υπηρεσιών για αντιμετώπιση περιστατικών έκτακτης ανάγκης.

Επίσης ενημερώνονται οι κάτοικοι προκειμένου να τεθεί σε ετοιμότητα το δίκτυο εθελοντών σε κάθε περιοχή.

Πενήντα τέσσερις δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο σε όλη τη χώρα

Μάχη με τις φλόγες δίνουν επίσης οι πυροσβέστες στην περιοχή των Αγίων Αναργύρων στις Σπέτσες, Άγιος Παντελεήμονας στην Ανάβυσσο, Φραγκαβίλα Αμαλιάδας, Αδάμιο Αργολίδας και Σωληνάρι Πύλου Μεσσηνίας.

Φωτογραφίες: Νίκος Χαλκιαδάκης

Σχόλια