default-image

Φεύγουν "άρον-άρον" οι αδειούχοι του Αυγούστου με τα πλοία

Κρήτη
Φεύγουν "άρον-άρον" οι αδειούχοι του Αυγούστου με τα πλοία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο  Αύγουστος μπήκε για τα καλά και το μεγαλύτερο κύμα των φετινών αδειούχων , όπως είναι αυτό του Αυγούστου, έχει ξεκινήσει η προετοιμάζει βαλίτσες για ολιγοήμερες διακοπές και στιγμές ανάπαυλας και χαλάρωσης.

Με αεροπλάνα αλλά και πλοία οι εκδρομείς εγκαταλείπουν το κλεινόν άστυ για να βρεθούν σε προορισμούς που έχουν επιλέξει έχοντας πάντα στο πλευρό τους αγαπημένα πρόσωπα.

Σύμφωνα με στοιχεία από το κεντρικό λιμεναρχείο Ηρακλείου η πληρότητα των πλοίων από Πειραιά για Ηράκλειο,  αγγίζει και  ξεπερνάει το 90% ενώ ανάλογη είναι η εικόνα και για τις αναχωρήσεις των πλοίων από το λιμάνι του Ηρακλείου.

Εικόνα που θα υφίσταται τουλάχιστον μέχρι  τον 15Αυγουστο αλλά και το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

«Υπάρχουν προγραμματισμένα ημερήσια δρομολόγια για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού. Συγκεκριμένα για τον Αύγουστο έχουν προγραμματιστεί 21 ημερήσια δρομολόγια στη γραμμή Ηράκλειο Πειραιάς,» αναφέρει από την πλευρά του ο λιμενάρχης Ηρακλείου κ. Άκης Δουβής , προσθέτοντας ότι «Παρόμοια είναι η  κίνηση και από τα ταχύπλοα που συνδέουν το Ηράκλειο με Θήρα κα τις υπόλοιπες Κυκλάδες.»

Στατιστικά στοιχεία για την κίνηση στο λιμάνι του Ηρακλείου

Το λιμάνι του Ηρακλείου πάντως αποτελεί αναμφισβήτητα πόλο έλξης χιλιάδων επισκεπτών από τις αρχές του έτους μέχρι και σήμερα. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία για το 2017 από τον Ιανουάριο μέχρι και την τελευταία μέρα του Ιουλίου διακινήθηκαν συνολικά 869.221 επιβάτες . Το ίδιο χρονικό διάστημα πέρυσι ο αριθμός ήταν πιο αυξημένος φθάνοντας τους 865.221 επιβάτες με τον μήνα Ιούλιο πάντως και πέρυσι και φέτος να είναι ο μήνας  όπου ήρθαν αλλά και έφυγαν με τα πλοία οι περισσότεροι επιβάτες εν συγκρίσει με άλλους μήνες.

Ενώ συνολικά το 2016 έφθασαν και πάτησαν πόδι στο λιμάνι του Ηρακλείου 1.672.015 επιβάτες.

Συμβουλές για τους ταξιδιώτες από το λιμεναρχείο Ηρακλείου

Για τη χρονική περίοδο που διανύουμε πάντως και με το δεδομένο ότι ο Αύγουστος είναι και ο μήνας για τα μπάνια του λαού  από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου, έχει τεθεί προσωπικό και επιχειρησιακά μέσα σε ετοιμότητα για την εύρυθμη λειτουργία του λιμένα.

Συνίσταται στο κοινό να προμηθεύεται νωρίτερα τα εισιτήρια του και να προσέρχεται εγκαίρως και τουλάχιστον 1.5 ώρα  πριν τον απόπλου τον πλοίων προς αποφυγή άσκοπης ταλαιπωρίας!

Υπενθυμίζεται η χάρτα των δικαιωμάτων του επιβάτη για την εξωδικαστική επίλυση τυχόν θεμάτων που ανακύπτουν αναφορικά με την ακύρωση καθυστέρηση κ.λπ δρομολογίων η άλλων υποχρεώσεων των μεταφορέων / πλοιοκτητριών εταιρειών

Το ΚΛΗ έχει εκπονήσει κ εφαρμόζει σχέδιο μέτρων αστυνόμευσης ειδικά για τις ημέρες αιχμής οπού αναμένεται το κύριο κύμα μετακίνησης του κοινού.

Ρεπορτάζ: Βάλια Μπούη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News