default-image

Αύξηση των τελών στο αεροδρόμιο Χανίων επί Fraport

Κρήτη
Αύξηση των τελών στο αεροδρόμιο Χανίων επί Fraport

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ακριβότερα στοιχίζουν στις αεροπορικές εταιρίες οι πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο «Ιωάννης Δασκαλογιάννης» των Χανίων στην νέα εποχή που άνοιξε με την ανάληψη της χρήσης και διαχείρισης του από τη γερμανική εταιρία Fraport.

Οι χρεώσεις στάθμευσης και απογείωσης των αεροσκαφών όπως και οι χρεώσεις ανά επιβάτη άλλαξαν από την πρώτη μέρα ιδιωτικοποίησης του αεροδρομίου, γεγονός που σήμερα οπότε και κορυφώνεται η επιβατική κίνηση, σχολιάζεται αρνητικά από εκπροσώπους τοπικών φορέων.

"Αγκάθι" για την επέκταση της σεζόν, οι χρεώσεις

Μάλιστα ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Χανίων μιλά για αυξήσεις που λειτουργούν ανασταλτικά στις προσπάθειες επέκτασης της τουριστικής σεζόν και αποτρεπτικά στην αύξηση των πτήσεων των αεροπορικών εταιριών.

Όπως υπογραμμίζει ο κ. Μυλωνάκης «οι αεροπορικές εταιρίες είναι υποχρεωμένες να καταθέτουν για κάθε αναχωρούντα επιβάτη 12 ευρώ που είναι το τέλος του αεροδρομίου .Όλα τα άλλα τέλη χρεώνονται στην αεροπορική εταιρία, οπότε είναι λογικό αυτή η επιβάρυνση να μετακυλάει στους επιβάτες. Δεν είναι φανερή χρέωση αλλά αυξάνει το κόστος διαχείρισης».  

Ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Χανίων κ. Χρήστος Μυλωνάκης εκτιμά ότι το αεροδρόμιο Ιωάννης Δασκαλογιάννης με αυξημένα τέλη δεν μπορεί να είναι ανταγωνιστικό. «Το ζητούμενο είναι να αυξηθεί η κίνηση στο αεροδρόμιο ,όχι μόνο τους τέσσερις μήνες της τουριστικής σεζόν, αλλά καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου. Μόνο τότε θα υπάρχουν πραγματικά οφέλη και για το αεροδρόμιο αλλά και για την τοπική κοινωνία», τονίζει ο κ. Μυλωνάκης.

Για ένα χρόνο σε ισχύ

Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της Fraport, οι νέες χρεώσεις που επιβλήθηκαν τον περασμένο Απρίλιο και θα είναι σε ισχύ για ένα χρόνο, διαμορφώνονται ως εξής:

ΤΕΛΗ ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΗΣ: Από 50 έως 100 ευρώ ανά αεροσκάφος, ενώ υπάρχει πρόσθετη επιβάρυνση για αεροσκάφη άνω των 10 τόνων

ΤΕΛΗ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ: Από 1,08 ευρώ ανά τόνο αεροσκάφους

ΤΈΛΗ ΦΩΤΙΣΜΟΥ: 30,76 ευρώ για αεροσκάφη άνω των 10 τόνων

ΤΕΛΗ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΩΝ: ανά επιβάτη 12 ευρώ

ΤΕΛΗ ΕΠΙΒΑΤΩΝ: 12 ευρώ

ΤΕΛΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ: Ανά αναχωρούντα επιβάτη 1,50 ευρώ

Ρεπορτάζ: Βίκυ Παπαδογιαννάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News