Ειδήσεις

Στο εδώλιο τεχνικός για την ασέλγεια σε βάρος 13χρονης

Αντίστροφα μετρά πλέον ο χρόνος για την εκδίκαση της πολύκροτης υπόθεσης με κατηγορούμενο έναν Ηρακλειώτη τεχνικό ορθοπεδικό, ο οποίος φέρεται να ασέλγησε σε ένα ανήλικο κοριτσάκι μόλις 13 ετών.

Αντίστροφα μετρά πλέον ο χρόνος για την εκδίκαση της πολύκροτης υπόθεσης με κατηγορούμενο έναν Ηρακλειώτη τεχνικό ορθοπεδικό, ο οποίος φέρεται να ασέλγησε σε ένα ανήλικο κοριτσάκι μόλις 13 ετών.

Η δίκη προσδιορίστηκε από την Εισαγγελία Εφετών Ανατολικής Κρήτης και ο τεχνικός ορθοπεδικός που βαρύνεται με κακουργηματική κατηγορία, θα καθίσει στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Νεάπολης Λασιθίου, τον ερχόμενο Νοέμβριο.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΦΡΙΚΗ! ΑΣΕΛΓΗΣΕ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΑΝΗΛΙΚΟΥ ΚΟΡΙΤΣΙΟΥ ΣΕ ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Ειδικότερα, ο κατηγορούμενος θα δικαστεί για την κακουργηματική πράξη της ασέλγειας σε ανήλικο που δεν έχει συμπληρώσει τα 14 έτη. Το πρωτοφανές για την τοπική κοινωνία της Κρήτης περιστατικό σεξουαλικής παρενόχλησης φέρεται να διαδραματίστηκε το περασμένο διάστημα στην πόλη του Ηρακλείου, με θύμα μια ανήλικη μαθήτρια που αντιμετώπιζε ορθοπαιδικό πρόβλημα. Το 13χρονο κορίτσι είχε θωρακική σκολίωση, με αποτέλεσμα οι γονείς του να απευθυνθούν στον επίμαχο τεχνικό ορθοπεδικό.

Ωστόσο, για την αποκατάσταση του προβλήματος της ανήλικης μαθήτριας, ο κατηγορούμενος φέρεται να συνέστησε στους γονείς της μικρής μια... περίεργη μέθοδο. Εκτός από την τοποθέτηση ορθοπεδικού κηδεμόνα, ο κατηγορούμενος προσπάθησε να αντιμετωπίσει τη σκολίωση της 13χρονης εφαρμόζοντας τη μέθοδο της ηλεκτροθεραπείας.

Τα όσα ακολούθησαν εντός του εξεταστηρίου του ορθοπεδικού τεχνικού, και τα οποία καταγγέλλονται από τους γονείς της μικρής, δεν έχουν προηγούμενο. Χωρίς να προκαλέσει υποψίες στη μητέρα του κοριτσιού, η οποία περίμενε την κόρη της στον προθάλαμο του εξεταστηρίου, ο κατηγορούμενος φέρεται να προέβη σε μια ιδιαίτερα ασελγή πράξη σε βάρος της 13χρονης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στο επίμαχο παραπεμπτικό βούλευμα με το οποίο ο κατηγορούμενος θα δικαστεί το Νοέμβριο από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, ο ορθοπεδικός τεχνικός είπε στο κορίτσι να βγάλει σχεδόν όλα του τα ρούχα, μένοντας γυμνό από τη μέση και πάνω. Εν συνεχεία, ο κατηγορούμενος φέρεται να ζήτησε από το παιδί να καθίσει σε καρέκλα, σε συγκεκριμένη στάση.

Όπως είχε ενημερώσει νωρίτερα και τη μητέρα του κοριτσιού, ο ορθοπαιδικός τεχνικός επρόκειτο να τοποθετήσει στο στόμα του παιδιού ένα φουσκωμένο χειρουργικό γάντι. Αυτό θα γινόταν, σύμφωνα με τον κατηγορούμενο, προκειμένου να επιτευχθεί η σωστή ρύθμιση της αναπνοής της μικρής, κατά τη διάρκεια της ηλεκτροθεραπείας. Δυστυχώς, ο κατηγορούμενος δεν τοποθέτησε χειρουργικό γάντι στο στόμα της 13χρονης, παρά προέβη - σύμφωνα πάντα με το παραπεμπτικό βούλευμα και τις καταγγελίες των γονιών του κοριτσιού - σε μια άκρως σοκαριστική ενέργεια σεξουαλικού περιεχομένου.

Τα όσα φέρονται να έλαβαν χώρα μέσα στον επαγγελματικό χώρο του κατηγορούμενου περιήλθαν εις γνώσιν των γονιών του παιδιού, αφού το τελευταίο αποφάσισε να μιλήσει στη μεγαλύτερη αδερφή του. Η μικρή φέρεται να εξιστόρησε όλα όσα συνέβησαν μέσα στο εξεταστήριο, με αποτέλεσμα η αδερφή της να ενημερώσει - έντρομη - τους γονείς τους.

Είχε αθωωθεί για το βιασμό φοιτήτριας

Μερικές ημέρες μόνο μετά, τη δημοσιοποίηση της πολύκροτης υπόθεσης τον περασμένο Φεβρουάριο, η κοινή γνώμη της Κρήτης, έμελλε να υποστεί ένα δεύτερο -απανωτό- σοκ: Όπως είχε αποκαλυφθεί τότε σε εκπομπή τηλεοπτικού σταθμού πανελλαδικής εμβέλειας, ο επίμαχος Κρητικός τεχνικός ορθοπεδικός είχε κατηγορηθεί και πριν από περίπου 17 χρόνια για παρόμοια υπόθεση. Ειδικότερα, ο κατηγορούμενος είχε καθίσει στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ηρακλείου, έπειτα από καταγγελία που είχε γίνει σε βάρος του από μια 18χρονη τότε φοιτήτρια, που τον κατηγόρησε για βιασμό.

Ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο. Ωστόσο, στη συνέχεια άσκησε έφεση εναντίον της πρωτόδικης απόφασης και η υπόθεση εκδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Κρήτης, στα Χανιά. Εκεί ο ορθοπεδικός τεχνικός κρίθηκε αθώος με οριακή πλειοψηφία (4-3). Έτσι, μετά την απαλλακτική για τον ορθοπεδικό τεχνικό απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Κρήτης, ο επαγγελματίας συνέχισε να εργάζεται κανονικά στο Ηράκλειο.

"Ουδεμία ανάμειξη"

Υπενθυμίζεται ότι η αποκάλυψη της φρικιαστικής υπόθεσης, είχε προκαλέσει σοκ στην κοινή γνώμη της Κρήτης, αλλά και ειδικότερα στους συναδέλφους του κατηγορούμενου για την υπόθεση. Ένας εξ αυτών, μάλιστα, είχε εκδώσει τότε ανακοίνωση για το θέμα, εκφράζοντας τη λύπη του για το περιστατικό και ξεκαθαρίζοντας ότι ο ίδιος κι οι συνάδελφοί του δεν έχουν την οποιαδήποτε ανάμειξη με την εν λόγω υπόθεση.

«Κινούμενοι από κίνητρα ανθρώπινης ευαισθησίας αλλά και επαγγελματικής ευθιξίας, θέλουμε να ανακοινώσουμε στο κοινό της πόλης μας αλλά και των τεσσάρων νομών του νησιού μας, όπου δραστηριοποιούμαστε, ότι ουδεμία ανάμειξη κατά οποιονδήποτε τρόπο δεν έχουμε με το προαναφερθέν γεγονός. Λυπούμαστε βαθύτατα για το τερατώδες περιστατικό και διατηρούμε την ελπίδα ότι η Δικαιοσύνη θα εργαστεί ώστε να λάμψει η αλήθεια», αναφερόταν - μεταξύ άλλων - στην επίμαχη ανακοίνωση, την οποία υπέγραφε ο κ. Ευάγγελος Βακάλογλου, ειδικός τεχνικός προθετικών και ορθοτικών κατασκευών.

Ρεπορτάζ: Νικόλας Αγγελίνος

Σχόλια