default-image

Ο Αύγουστος ήρθε αλλά με "δυνατά" μελτέμια στην Κρήτη

Κρήτη
Ο Αύγουστος ήρθε αλλά με "δυνατά" μελτέμια στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα μελτέμια θα κυριαρχήσουν αυτήν την εβδομάδα στην Κρήτη. Αυτό ανέφερε μιλώντας στο neakriti.gr ο μετεωρολόγος κ. Μανόλης Λέκκας, σύμφωνα με τον οποίο οι θερμοκρασίες που θα επικρατήσουν στις μεγάλες πόλεις του βόρειου τμήματος του νησιού θα κυμανθούν από 28 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Εξάλλου, σύμφωνα με τον κ. Λέκκα, σημαντική εξασθένηση των ανέμων αναμένεται την Παρασκευή, οπότε και ξεκινά - ξανά - να ανεβαίνει ο υδράργυρος σε πιο υψηλά επίπεδα...

«Κυρίαρχο στη διαμόρφωση του καιρού στην Κρήτη αυτές τις μέρες είναι το βόρειο ρεύμα, το οποίο ενισχύεται στην περιοχή του Αιγαίου. Οι άνεμοι θα ενισχύονται πρόσκαιρα την ημέρα στις βόρειες ακτές του νησιού, ωστόσο η θερμοκρασία θα βρίσκεται σε καλά επίπεδα για την εποχή. Μάλιστα, τις βραδινές ώρες θα επικρατεί δροσούλα», μας είπε αρχικά ο γνωστός μετεωρολόγος.

Ειδικότερα, σήμερα Τρίτη θα επικρατήσει καλοκαιρία σε όλο το νησί. Σύμφωνα με τον κ. Λέκκα, θα υπάρξουν κάποιες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες μόνο σε ορεινές περιοχές του βόρειου τμήματος της Κρήτης. Εξάλλου, στη νότια Κρήτη θα έχουμε συνεχώς ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι αναμένεται να φτάσουν στις περισσότερες περιοχές στα 4 μποφόρ, ενώ κατά τόπους η έντασή τους θα φτάσει τα 5 με 6 μποφόρ. Στη νότια Κρήτη, η ένταση των ανέμων θα κυμανθεί στα 5 με 6 μποφόρ, ενώ πρόσκαιρα το μεσημέρι, κατά τόπους, θα φτάσει τα 7 μποφόρ.

Όπως μας είπε ο κ. Λέκκας, η ελάχιστη τιμή της θερμοκρασίας προβλέπεται στους 20 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια του νησιού η μέγιστη τιμή της θα κυμανθεί από 28 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Αυτό δεν αποκλείει ότι κατά τόπους ο υδράργυρος δε θα σκαρφαλώσει και λίγο περισσότερο. Εξάλλου, στις νότιες περιοχές του νησιού ο υδράργυρος θα φτάσει έως και τους 34 βαθμούς Κελσίου.

Αύριο Τετάρτη

Καλοκαιρία αναμένεται στην Κρήτη και αύριο Τετάρτη. Ξανά, πάντως, υπάρχει πιθανότητα να υπάρχουν λίγες νεφώσεις σε ορεινές περιοχές του νησιού. Οι άνεμοι θα συνεχίσουν να πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, φτάνοντας τις πρωινές και τις μεσημβρινές ώρες στα 5 και τοπικά τα 6 μποφόρ. Κατά τόπους, μάλιστα, η ένταση των ανέμων το μεσημέρι αναμένεται φτάσει μέχρι και τα 7 μποφόρ.

Αυτός είναι και ο λόγος που ο κ. Λέκκας εφιστά την προσοχή στους λουόμενους που θα κολυμπήσουν στις βόρειες ακτές της Κρήτης. Εξάλλου, ιδιαίτερα προσεκτικοί θα πρέπει να είμαστε και ενόψει εκδήλωσης πυρκαγιών... Η θερμοκρασία αναμένεται να βρίσκεται στα ίδια επίπεδα με σήμερα. Στα βόρεια του νησιού, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 28 έως 31 βαθμούς Κελσίου, κατά μέσο όρο, ενώ στις νότιες περιοχές ο υδράργυρος θα σκαρφαλώσει λίγο παραπάνω.

Η Πέμπτη

Μεθαύριο Πέμπτη, φαίνεται, σύμφωνα με τον κ. Λέκκα, ότι το βόρειο ρεύμα - αν και ελαφρώς εξασθενημένο - διατηρείται. Θα επικρατήσει καλοκαιρία με ηλιοφάνεια σε όλο το νησί, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν με ένταση 4 και τοπικά 5 μποφόρ. Εξάλλου, η θερμοκρασία αναμένεται να κυμανθεί στα ίδια επίπεδα με αύριο Τετάρτη.

Παρασκευή

Σύμφωνα με τον Μανόλη Λέκκα, τέλος, η υποχώρηση των ανέμων αναμένεται την Παρασκευή. Αυτό, σε συνδυασμό με τη γενική καλοκαιρία, από τη μια θα προκαλέσει καλύτερες συνθήκες για να απολαύσουν οι λουόμενοι τα μπάνια τους, ωστόσο θα ανεβάσει τη θερμοκρασία σε πιο υψηλά επίπεδα.

Ρεπορτάζ: Νικόλας Αγγελίνος

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News