default-image

Ενήμερες οι αρχές για το καράβι των ακροδεξιών "C-Star"

Κρήτη
Ενήμερες οι αρχές για το καράβι των ακροδεξιών "C-Star"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενήμερα και σε ετοιμότητα ήταν από το πρωί της Δευτέρας τα λιμεναρχεία της Σητείας κα της  Ιεράπετρας μετά τις πληροφορίες από το ευρωπαϊκό δίκτυο ακτιβιστών ότι το καράβι C-Star του ακροδεξιού κινήματος «Defend Europe» επρόκειτο να  βρεθεί στα νερά της Ανατολικής Κρήτης  για να  επιχειρήσει να δέσει είτε στο λιμάνι της Σητείας, είτε στην προβλήτα των ημερόπλοιων που κάνουν ημερήσιες κρουαζιέρες προς τη νήσο Χρυσή.

Τα πλοία αυτά αποπλέουν από την αποβάθρα κάτω από το Λιμεναρχείο της Ιεράπετρας, καθώς  δεν χωρούν να δέσουν στο μικρό λιμάνι της πόλης.

Ο λιμενάρχης της Ιεράπετρας κ. Γιάννης Παπαδάκης ενημερώθηκε για τα δημοσιεύματα που αναφέρονταν στις προθέσεις των επιβαινόντων στο συγκεκριμένο  πλοίο, ωστόσο παρακολουθώντας  το στίγμα του μέσω του  Marine Traffic  από το δορυφορικό σύστημα AIS,  το C-STAR γύρω στις 2 μ. μ της Δευτέρας βρισκόταν περίπου 40 μίλια νότια της Κάσου στα διεθνή ύδατα, παίζοντας ένα παιχνίδι αποπροσανατολισμού των Αρχών.

Σύμφωνα με την ταχύτητα πλεύσης του πλοίου, αν τελικά επρόκειτο να συνεχίσει τη ρότα  του προς τη θάλασσα της Ιεράπετρας, τότε αναμενόταν να φτάσει  στον πιθανό προορισμό γύρω στα μεσάνυκτα της Δευτέρας, δοθέντος ότι επικρατούν άσχημες καιρικές συνθήκες στο  Καρπάθιο και το Νότιο Κρητικό πέλαγος.

Δείτε την τοποθεσία του C-Star μέσω δορυφόρου, το μεσημέρι της Δευτέρας:

Πάντως, μετά  το μεσημέρι της Δευτέρας το πλοίο αυτό θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και "πλοίο φάντασμα", αφού τα ίχνη του δεν φαίνονταν πουθενά, καθώς ο καπετάνιος του είχε κλείσει το δορυφορικό σύστημα, πράγμα το οποίο συνιστά παράβαση από τη στιγμή που  θα εισέλθει στα Ελληνικά χωρικά ύδατα.

ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

Μετά το μεσημέρι της Δευτέρας πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Λιμεναρχείο Ιεράπετρας, στην οποία συμμετείχαν ο λιμενάρχης κ. Γιάννης Ππαπαδάκης, ο δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης, και ο υπαστυνόμος κ. Νίκος Τζουμάκας, ενώ ενημερώθηκαν και οι επικεφαλείς των δημοτικών παρατάξεων.

«Οι Αρχές του τόπου μας είναι ενημερωμένες για τις κινήσεις του συγκεκριμένου πλοίου, ενώ έχουμε ενημερώσει και τις Εισαγγελικές Αρχές και τις δημοτικές παρατάξεις.

Η φιλήσυχη κοινωνία της Ιεράπετρας δεν θέλει να γίνει η πόλη μας πεδίο ρατσιστικών και αντιρατσιστικών αντιπαραθέσεων.

Παρακολουθούμε από κοντά το θέμα, για να αποτρέψουμε επεισόδια και φασαρίες στον τόπο μας, εν μέσω τουριστικής περιόδου», είπε ο δήμαρχος της Ιεράπετρας κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης, μετά το τέλος της σύσκεψης στο Λιμεναρχείο.

 ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΝΗ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΠΕΤΡΕΨΑΝ ΤΟΝ ΚΑΤΑΠΛΟΥ

Να σημειωθεί ότι δεκάδες άνθρωποι διαδήλωσαν προ ημερών στο λιμάνι της Κατάνης με το σύνθημα "Closed for racists" προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την επικείμενη άφιξη του πλοίου που ναύλωσαν οι ακροδεξιοί, που μετέχουν στο κίνημα Defend Europe, με στόχο να «κλείσουν τη μεταναστευτική οδό» της Μεσογείου, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο.

Η Generation Identity  που οργάνωσε αυτό το κίνημα, ιδρύθηκε στη Γαλλία το 2002 και έχει προσελκύσει μέλη, κυρίως νέους, από τη Γερμανία, την Αυστρία, την Ιταλία και, πιο πρόσφατα, το Ηνωμένο Βασίλειο. Η αποστολή τους βασίζεται κυρίως στο φόβο του Ισλάμ και σε αυτό που βλέπουν ως αρνητικές συνέπειες της μαζικής μετανάστευσης στην Ευρώπη.

Ο δήμαρχος της Κατάνια, Enzo Bianco, παρότρυνε τις Λιμενικές  Αρχές,  προ ημερών, να αρνηθούν τον κατάπλου στο C-Star, ενός σκάφους 40 μέτρων που ναυλώθηκε από την Generation Identity, ένα κίνημα αποτελούμενο από νέους, αντι-ισλαμιστές Αντι-μεταναστευτών ακτιβιστών από όλη την Ευρώπη, με στόχο να σταματήσουν τους μετανάστες που εισέρχονται στην Ευρώπη από τη Λιβύη.

Οι ομάδες κατά του ρατσισμού στη Σικελία παρότρυναν επίσης τις Αρχές, να αναλάβουν δράση εναντίον αυτής  της ομάδας, προκειμένου να αποφευχθεί η παρέμβαση τους στις αποστολές διάσωσης.

Μέχρι στιγμής φέτος εκτιμάται ότι 93.357 άνθρωποι φτάνουν στις νότιες ιταλικές ακτές από τη Λιβύη,  17% περισσότεροι από τους πρώτους επτά μήνες του 2016.

Την ίδια περίοδο εκτιμάται ότι 2.207 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους προσπαθώντας να περάσουν αυτό που περιγράφεται ως το πιο θανατηφόρο τμήμα της θάλασσας στον κόσμο.

Τι αναφέρει η αντιπολίτευση για το καράβι

«Η προσέγγιση του ακροδεξιού ''καρυδότσουφλου'' στην Κρήτη, αποτελεί ευθεία πρόκληση για κάθε πολίτη με δημοκρατικό φρόνημα. Με τα πιο πρόσφατα δεδομένα, σύμφωνα με το στίγμα του πλοίου, είναι  πιθανό να έχει ως προορισμό την Ιεράπετρα και να φτάσει σε 5-6 ώρες. Οφείλουμε να είμαστε σε εγρήγορση!

Είναι ανεπιθύμητοι στον τόπο μας!

Κλειστό το λιμάνι της Ιεράπετρας και κάθε λιμάνι της Κρήτης στους ρατσιστές!» αναφέρει σε ανάρτηση του ο επικεφαλής των ''Πολιτών εν δράσει'' κ Μιχάλης Μαχαιράς.

«Οι φασίστες δεν έχουνε καμία δουλειά στην Κρήτη» συμπληρώνει ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο της Ιεράπετρας κ Γ. Προιστάκης.

Ρεπορτάζ: Νίκος Πετάσης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News