default-image

Δεν τα "βρήκαν" αμαξάδες - Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο

Κρήτη
Δεν τα "βρήκαν" αμαξάδες - Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπροστά από το δημαρχείο Χανίων στην οδό Κυδωνίας, παρέταξαν σήμερα τις άμαξες τους για να διαμαρτυρηθούν για την πρόωρη απομάκρυνση τους από το Ενετικό Λιμάνι, οι αμαξάδες της πόλης.

Έκαναν εν μέρει πράξη, αυτό για το οποίο προειδοποιούσαν από την προηγούμενη εβδομάδα, όταν επισκέφθηκαν πρώτη φορά τον δήμαρχο Χανίων κ. Τάσο Βάμβουκα ζητώντας του να παρέμβει προκειμένου να παραμένουν στο Ενετικό Λιμάνι μέχρι τις 9 το βράδυ και να μην είναι αναγκασμένοι να αποχωρούν στις 7.30 το απόγευμα όπως ορίζει η νεότερη απόφαση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΜΑΞΑΔΕΣ ΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝ

Η συνάντηση αντιπροσωπείας των αμαξάδων ωστόσο με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Μιχάλη Βλαχάκη κατέληξε σε αδιέξοδο, καθώς και οι δύο πλευρές εμμένουν στις αρχικές θέσεις τους. Ο κ. Βλαχάκης εξήγησε ότι υπάρχουν δύο ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου που ελήφθησαν μετά από εισήγηση της Λιμενικής Αρχής η οποία επικαλέστηκε λόγους ασφάλειας των επισκεπτών που διέρχονται από τη χερσαία ζώνη.

«Αυτό ψηφίστηκε ομόφωνα και επιβεβαιώθηκε με δεύτερη απόφαση με τον νέο λιμενάρχη Χανίων κ. Ζαΐμη, η οποία θέτει όριο κυκλοφορίας στις επτά μισή το απόγευμα λόγω μεγάλου φόρτου επισκεψιμότητας», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Βλαχάκης σημειώνοντας ότι περιθώριο τροποποίησης δεν υπάρχει. Μάλιστα πρότεινε στους αμαξάδες ως εναλλακτική λύση να σταθμεύουν μετά τις επτά μισή το απόγευμα στην Πλατεία Κατεχάκη και από εκεί να κινούνται ανατολικά προς το Νεώριο του Μόρο και το Κούμ Καπί.

Η πρόταση του κ. Βλαχάκη απορρίφθηκε εξ αρχής. «Εμείς δεν αποδεχόμαστε καμία τέτοια πρόταση», δήλωσε κατηγορηματικά ο κ. Τάσος Χαλβατζάκης εκπροσωπώντας το σύνολο των συναδέλφων του αμαξάδων. Αγανακτισμένοι με τον περιορισμό του έργου τους στο Ενετικό Λιμάνι, σε μια περίοδο που ο τουρισμός βρίσκεται στο ζενίθ του, οι αμαξάδες υποστήριξαν ότι δεν είναι διατεθειμένοι να αποδεχτούν μια απόφαση που τους οδηγεί σε οικονομικό μαρασμό.

«Έξω από το Δημαρχείο θα αφήσουμε τις άμαξες ,θα δεθούν κολλητά η μία με την άλλη με αλυσίδες και τα άλογα θα τα βάλουμε στο προαύλιο του δημαρχιακού καταστήματος κι ας βρουν την άκρη οι αρχές» επεσήμανε ο κ. Χαλβατζάκης προειδοποιώντας για τις διαθέσεις των αμαξάδων.

Μέσω του δικηγόρου τους οι αμαξάδες κάνουν γνωστό ότι δεν θα υποχωρήσουν και ζητούν να ισχύσει παλαιότερη απόφαση που ορίζει ότι τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο αποχωρούν από το Ενετικό Λιμάνι στις 9 το βράδυ. «Ήδη έχουμε ξεκινήσει δικαστική διαδικασία, θα προσφύγουμε σε όποια αρμόδια δικαστήρια και είμαι σίγουρος ότι οι άνθρωποι αυτοί θα δικαιωθούνε», είπε ο κ. Γιάννης Ντερμανάκης ο οποίος χειρίζεται νομικά την υπόθεση.

«Οφείλει ο δήμος να ζητήσει νέα εισήγηση από το λιμεναρχείο, τροποποιητική, είναι πολύ εύκολο για να δοθεί λύση σε ένα θέμα απλό που όμως θα πάρει διαστάσεις διότι πράγματι οι άνθρωποι αυτοί είναι σε απόγνωση» πρόσθεσε ο ίδιος.

Ρεπορτάζ: Βίκυ Παπαδογιαννάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News