Ειδήσεις

Από μηδενική βάση το Εφετείο για το φονικό στο Μπιτζαριανό

Από μηδενική βάση θα εκδικαστεί στο Εφετείο η πολύκροτη υπόθεση της δολοφονίας του 58χρονου Ανδρέα Κανάκη, ο οποίος έπεσε νεκρός από το όπλο ενός 56χρονου Κρητικού, τον Μάρτιο του 2016, στο Μπιτζαριανό Ηρακλείου.

Πριν από μερικές ημέρες η υπόθεση εκδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου, το οποίο έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο, επιβάλλοντάς του συνολική ποινή κάθειρξης - μεταξύ άλλων για τις πράξεις της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της απόπειρας ανθρωποκτονίας - 27 ετών.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΘΥΕΛΛΑ ΣΤΗ ΔΙΚΗ "ΕΣΠΑΣΑΝ" ΤΑ ΙΣΟΒΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΝΟ ΤΟΥ Α. ΚΑΝΑΚΗ

Τα ισόβια για τον κατηγορούμενο «έσπασαν», καθώς το Δικαστήριο του αναγνώρισε το ελαφρυντικό της «ανάρμοστης συμπεριφοράς των θυμάτων».

Ωστόσο, τα τελευταία 24ωρα, η Εισαγγελία Εφετών Ανατολικής Κρήτης άσκησε έφεση εναντίον της πρωτόδικης απόφασης, ως προς το σκέλος της χορήγησης του εν λόγω ελαφρυντικού.

Η εξέλιξη της πολύκροτης υπόθεσης δεν φαίνεται, πάντως, να προκαλεί προβληματισμό στην πλευρά της υπεράσπισης του 56χρονου φερόμενου δράστη. Αυτό φανερώνει η δήλωση του ενός εκ των συνηγόρων υπεράσπισης του 56χρονου, Γιώργου Στειακάκη.

"Καμία ανησυχία δεν προκαλεί στην υπεράσπιση του κατηγορουμένου η αναμενόμενη έφεση από τον κ. Αντεισαγγελέα Εφετών. Εξάλλου, αυτό συμβαίνει πάντα όταν αναγνωρίζεται ελαφρυντική περίσταση ήδη από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο" ανέφερα αρχικά ο γνωστός δικηγόρος.

"Στη συγκεκριμένη, πάντως, υπόθεση, με αυτά που δέχτηκε ομόφωνα το δικαστήριο ως γεγονότα, ότι δηλαδή ο κατηγορούμενος δέχτηκε επίθεση από περισσότερα άτομα πριν πυροβολήσει, προκαλεί απορία που δεν ήταν ομόφωνη και η αναγνώριση του ελαφρυντικού. Εμάς μόνο η μείωση της ποινής μας απασχολεί, που ήταν υπερβολική μετά από όσα αποδείχτηκαν στο ακροατήριο" συμπλήρωσε, κλείνοντας, ο κ. Στειακάκης.

Ρεπορτάζ: Νικόλας Αγγελίνος

Σχόλια